Αθλητικά

Σήμερα10:57

Κύπρος: Μετά τον Αταμάν και ο Κιλίτς κατά του πανό για τα 50 χρόνια κατοχής

Διάβασέ μου το...

Η αντίδραση του προπονητή του Παναθηναϊκού, έχει βρεθεί ψηλά στην ατζέντα του συνόλου των τουρκικών ΜΜΕ.

Κύπρος: Μετά τον Αταμάν και ο Κιλίτς κατά του πανό για τα 50 χρόνια κατοχής
-

Μετά τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Άταμαν αντέδρασε και ο Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς την ανάρτηση πανό για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα Παναθηναϊκού-Μακάμπι που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Η αντίδραση Άταμαν, που εγκατέλειψε το γήπεδο, ανήρτησε σχετικό καταδικαστικό σχόλιο στο Χ και προέβη σε επίσης καταδικαστικές δηλώσεις στο πρακτορείο DHA σήμερα έχει βρεθεί ψηλά στην ατζέντα του συνόλου των τουρκικών ΜΜΕ.

Τσαγατάι: Συγχαίρω τον προπονητή

Σε δήλωσή του στο Χ τα εξής ο Ακίφ Τσαγατάι αναφέρει:

«Καταδικάζω το πανό που άνοιξε ομάδα οπαδών η οποία έκανε πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι στον ‘Ελληνοκυπριακό τομέα της νοτίου Κύπρου’, πράξη που δεν αρμόζει στην ηθική του αθλητισμού. Καλώ τις διεθνείς αρχές του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης να δράσουν εναντίον αυτής της πολιτικής και ανήθικης προπαγάνδας. Συγχαίρω τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Άταμαν (για την αντίδρασή του) σχετικά με αυτό το πανό, το οποίο είναι ανάξιο της ηθικής του αθλητισμού».

Ο Άταμαν οργισμένος ζήτησε αποβολή του

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη,  Άννα Ανδρέου και όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Παναθηναϊκός, υπό την καθοδήγηση του Εργκίν Άταμαν, έπαιξε φιλικό αγώνα με την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ στο στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα που διεξήχθη χθες, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρισκόντουσαν στις κερκίδες άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «50 Χρόνια παράνομης κατοχής. Δεν ξεχνάμε».

Αντιδρώντας για το πανό, ο Εργκίν Άταμαν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε οργισμένος από τον διαιτητή να τον αποβάλει από το παιχνίδι. Στη συνέχεια ο διαιτητής απέβαλε τον Άταμαν και ο ίδιος πήγε στα αποδυτήρια.

Μετά τον αποκλεισμό του Αταμάν, το παιχνίδι συνεχίστηκε και η Μακάμπι κέρδισε με 88-75.

Αταμάν

Η Θύρα 13 μου ζήτησε συγγνώμη

Μιλώντας στο Δημοσιογραφικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DHA) για το θέμα, ο έμπειρος τεχνικός είπε τα εξής :

«Αυτή η κατάσταση με το πανό έγινε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Είναι απλά ένα πανό που άνοιξε μια ομάδα ανθρώπων, κάτι που εκνεύρισε πολύ και την διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν πάντοτε εναντίον οποιασδήποτε μορφής πολιτικών πανό στο άθλημα. Επιπλέον, έχουν εμπιστευτεί την ομάδα στον προπονητή της Εθνικής Τουρκίας και έχουν συμπεριλάβει 2 Τ/εθνικούς παίκτες στην ομάδα τους για τη φετινή σεζόν. Είναι ένας σύλλογος που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον λαό της Τουρκίας».

Ο Άταμαν δήλωσε επίσης ότι η «Θύρα 13» του Παναθηναϊκού στην Αθήνα του τηλεφώνησε και του ζήτησε συγγνώμη:

«Η μεγαλύτερη ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού ‘Θύρα 13’στην Αθήνα μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη.

Είπαν ότι αυτό το πανό άνοιξε εν αγνοία τους μόνο από μια ομάδα 'Ελληνοκυπρίων'. Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η αγάπη που μου έδειξαν οι άνθρωποι στο γήπεδο και στην πόλη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν κάτι εκπληκτικό. Και αυτό αποτυπώθηκε με το παραπάνω στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στην τελική, όλοι μας γνωρίζουμε ότι τέτοιες ομάδες μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στον κόσμο».

Άταμαν: Το πανό δεν ήταν αντάξιο της φιλοξενίας

Ο Εργκίν Άταμαν προέβη επίσης σε γραπτή δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το πρωί. «Εγώ, ο Εργκίν Αταμάν, ως προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια των ‘θρυλικών’ επιτυχιών της περασμένης σεζόν, υποστήριξα το τουρνουά που θα παίξει η ομάδα μου εδώ γιατί θεωρούσα ότι θα συμβάλει στη ‘φιλία και την ειρήνη’ και ήρθα εδώ με πολύ όμορφα συναισθήματα.

Την πρώτη μέρα είχαμε πολύ καλή υποδοχή στο αεροδρόμιο και χάρηκα πολύ που είδα την πραγματική αγάπη στα μάτια του κόσμου. Ήρθα κοντά μαζί με εκατοντάδες οπαδούς του μπάσκετ στη συνάντηση για τα αυτόγραφα που οργανώσαμε στο ξενοδοχείο. Αυτή η ατμόσφαιρα φιλίας και ειρήνης ήταν πολύ ελπιδοφόρα για όλους μας.

Όμως χθες, στο χώρο όπου θα έπρεπε να επικρατεί ο αθλητισμός και η φιλία, ανοίχτηκε ένα πολιτικό πανό από μια ομάδα ανθρώπων, το οποίο δεν ήταν αντάξιο της φιλοξενίας που είδαμε εδώ. Κι εγώ προκειμένου να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την κατάσταση εκδήλωσα την αντίδρασή μου με τον πιο έντονο τρόπο.

Οι αθλητικές αίθουσες δεν είναι χώροι πολιτικής, αλλά χώροι φιλίας και ειρήνης. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι που άνοιξαν αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει αγάπη σε εμένα και την ομάδα μου από την πρώτη μέρα. Θα υπάρχει πάντοτε μια πολύ ιδιαίτερη αγάπη ανάμεσα σε εμάς και αυτούς.

Πάλι με τον ίδιο τρόπο, ό,τι κι αν συμβεί, η αγάπη μου για τους πραγματικούς οπαδούς του μπάσκετ εδώ θα παραμείνει πάντα η ίδια. Γιατί το πιο δυνατό πράγμα που μας ενώνει μαζί τους είναι η αγάπη μας για το μπάσκετ.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία θα είναι πάντα οι νικητές...»

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Φωτιά στην Motor Oil: Αποκλειστική μαρτυρία τραυματία στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην Βουδαπέστη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ