Αθλητικά

13 Αυγούστου 2024 17:09

Μποτσουάνα: Αργία μισής μέρας για τον Τεμπόγκο

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της χώρας, είχε ήδη παραχωρήσει στους 2,3 εκατομμύρια πολίτες του μισή μέρα αργία την Παρασκευή για να γιορτάσουν την «αίσθηση της Μποτσουάνας».

Μποτσουάνα: Αργία μισής μέρας για τον Τεμπόγκο
-

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνας Μοκγκουέτσι Μασίσι κήρυξε αργία μισής ημέρας το απόγευμα της Τρίτης προς τιμήν του σπρίντερ Λετσίλε Τεμπόγκο, ο οποίος έφερε στη χώρα της Αφρικής το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της κερδίζοντας τα 200 μέτρα στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος είχε ήδη παραχωρήσει στους 2,3 εκατομμύρια πολίτες του μισή μέρα αργία την Παρασκευή για να γιορτάσουν την «αίσθηση της Μποτσουάνας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, θα βρεθεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την εθνική Ολυμπιακή ομάδα, που αναμένεται  το απόγευμα.

Η Μποτσουάνα κέρδισε το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο το 2012 με το ασημένιο του Νάιτζελ Άμος στα 800 μέτρα στο Λονδίνο. Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ. ανδρών του κέρδισε το χάλκινο στους Αγώνες του Τόκιο 2020.

Σε ηλικία 21 ετών, ο Τεμπόγκο έγινε ο πρώτος Αφρικανός που κέρδισε τα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζοντας, σε 19 δευτ. 46/100, ένα νέο αφρικανικό ρεκόρ, 27 εκατοστά από το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζαμαϊκανού Γιουσέιν Μπολτ.

Ωστόσο, δεν έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις καλύτερες συνθήκες, πολύ επηρεασμένος από τον θάνατο της μητέρας του πριν από λίγους μήνες. Στον πανηγυρισμό του έδειχνε την ημερομηνία γέννησής του, ως φόρο τιμής. «Το κουβαλάω μαζί μου σε κάθε βήμα στην πίστα, μου δίνει μεγάλο κίνητρο», εξήγησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για βιασμό από τον άνδρα της μητέρας της

Φωτιά στην Αττική: Πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση

ΗΠΑ: Πιθανές ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ