Αθλητικά

Σήμερα08:04 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα14:28

Ολυμπιακοί Αγώνες - Αντετοκούνμπο: Η μεγαλύτερη τιμή!

Διάβασέ μου το...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ένας από τους δύο σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής που "άνοιξε" την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Αντετοκούνμπο: Η μεγαλύτερη τιμή!
-

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έζησε άλλο ένα μεγάλο όνειρό του το βράδυ της Παρασκευής (26/7) κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, μαζί με τη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ελληνικό πλοιάριο που μπήκε πρώτο στα νερά του Σηκουάνα για τη μεγάλη παρέλαση.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του και την υπερηφάνια του γι’ αυτή τη μεγάλη στιγμή και τη μοιράστηκε με τον υπόλοιπο κόσμος ανεβάζοντας στα social media μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία και γράφοντας από πάνω ως λεζάντα «Η μεγαλύτερη τιμή» μαζί με δύο ελληνικές σημαίες κι ένα... μάτι.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που ήταν η έτερη σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και αποκάλυψε ότι έκλαψε μόλις έμαθε ότι θα είναι σημαιοφόρος.

«Μου είχαν στείλει μία φωτογραφία πως είμαι υποψήφια και με έπιασε... ταχυκαρδία. Επομένως δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα όταν έμαθα ότι είμαι εγώ. Ενημερώθηκα από τα σόσιαλ μίντια. Με πήραν τα κλάμματα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας το κρύψω. Πήρα την μαμά μου και της είπα «πάρε... χαρτομάντηλα και μπες σε αυτό το λινκ»! Ειλικρινά τι να σας πω, το συναίσθημα είναι τρομερό κάθε φορά που μία τέτοια τιμή έρχεται σε έναν αθλητή. Είναι πολύ σημαντικό που θα είμαι εκεί μαζί με τον Γιάννη, ο καθένας με τη δική του ιστορία. Δεν είμαστε εκεί όμως, μόνο για την ιστορία μας, αλλά για το γεγονός ότι έχουμε κάτι πετύχει, όπως και όλη η ελληνική αποστολή. Παλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους και στη συνέχεια να σηκώσουμε την ελληνική σημαία μας ψηλά», είπε η σπουδαία αθλήτρια, ενώ κάνοντας χιούμορ σημείωσε ότι η διαφορά ύψους με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «είναι το μοναδικό πρόβλημα στην τελετή εναρξης. Τον... περνάω λιγάκι στο ύψος...»..

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Η ελληνική αποστολή παρέλασε πρώτη στα νερά του Σηκουάνα στην εν εξελίξει Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κρατούν με περηφάνια την ελληνική σημαία, στο πλοιάριο που μετέφερε τους Έλληνες αθλητές.

Μία πολύ «δυνατή» εικόνα που δεν έμεινε ασχολίαστη απ’ τους Μιλγουόκι Μπακς που «έδειξαν» μέσω των social media, πόσο περήφανοι αισθάνονται και οι ίδιοι για τον «δικό» τους σούπερ σταρ.

Με ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter) οι πρωταθλητές του 2021 στο NBA ανέβασαν μία φωτογραφία του Αντετοκούνμπο από το βράδυ που έγινε ντραφτ στο NBA, χρησιμοποιώντας ως λεζάντα: «Απλά ένα παιδί από τα Σεπόλια, που εκπροσωπεί την πατρίδα του».

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα - Ρώμη: Συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Η τελετή έναρξης και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ