Αθλητικά

03 Ιουλίου 2024 15:23

UEFA: Πειθαρχικό κατά του Τούρκου παίκτη που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων

Διάβασέ μου το...

Τι εξηγήσεις έδωσε ο ποδοσφαιριστής όταν ρωτήθηκε για την πράξη του. Ποια... "απρόσμενη" στάση κράτησε ο Το΄ρκος Υπουργός Αθλητισμού.

UEFA: Πειθαρχικό κατά του Τούρκου παίκτη που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων
-

Έρευνα για «ανάρμοστη συμπεριφορά» ξεκίνησε η UEFA κατά του ποδοσφαιριστή της εθνικής Τουρκίας Μέριχ Ντεμιράλ, ο οποίος έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων, πανηγυρίζοντας για το γκολ στον αγώνα με την Αυστρία.

Η δήλωση της UEFA έχει ως εξής: «Έχει ξεκινήσει έρευνα σύμφωνα με το Άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA εναντίο του ποδοσφαιριστή της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου λόγω της φερόμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του στον αγώνα  των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA μεταξύ Αυστρίας-Τουρκίας που διεξήχθη στη Λειψία στις 2 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες».

«Είμαι απλώς περήφανος που είμαι Τούρκος»

Ωστόσο όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Μερίχ Ντεμιράλ δήλωσε μετά το ματς: «Το νόημα είναι ότι το είδα στην κερκίδα και πανηγύρισα για το γκολ. Όλοι είμαστε Τούρκοι, είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος, γι' αυτό πανηγύρισα με αυτό τον τρόπο το γκολ. Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσουμε. Κανένα μήνυμα, απλά ήθελα να δείξω πόσο περήφανος και χαρούμενος είμαι».

Ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού τον στηρίζει

Τουρκικά μέσα χαρακτηρίζουν “σκανδαλώδεις” τις αντιδράσεις, ενώ επικρίνουν την γερμανική εφημερίδα Bild κατηγορώντας την για επίθεση εναντίον του Τούρκου ποδοσφαιριστή. Η γερμανική εφημερίδα με τίτλο “Χαιρετισμός του Φασιστικού Λύκου” σχολίασε ότι το συμβάν ήταν ένας “πανηγυρισμός της ακροδεξιάς”.

Ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού Ασκίν Μπακ στηρίζοντας τον Μερίχ Ντεμιράλ ανέβασε τη φωτογραφία του Τούρκου ποδοσφαιριστή στο Χ με το σχόλιο «δεν χρειάζεται να γράψω πολλά».

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)

Κακοκαιρία – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ