Αθλητικά

29 Ιουνίου 2024 21:20

Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν πήρε και την pole position

Διάβασέ μου το...

Ο Ολλανδός πιλότος βγήκε νικητής και στην pole position του αυστριακού γκραν πρι της Αυστρίας.

Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν πήρε και την pole position
-

Ο Ολλανδός -τρις- παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), σαρώνει και στη Βιένη, καθώς, αφού επικράτησε πρώτα στον αγώνα σπριντ του αυστριακού γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, κατέκτησε μετά και την pole position και θα εκκινήσει πρώτος αύριο στην πίστα στο Red Bull Ring. Πίσω του, ο Φερστάπεν άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις (McLaren) και τον Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) να τερματίζει τρίτος.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σήμερα και έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει του αυριανού 11ου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Στους τελευταίους γύρους του τρίτου αγώνα ο Λάντο Νόρις ήταν εκείνος που τον πλησίασε περισσότερο, τον ακολούθησε ο Όσκαρ Πιάστρι με την άλλη McLaren, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας κι έτσι ο Αυστραλός οδηγός έπεσε από την 3η στην 7η θέση της αυριανής εκκίνησης.

Ως αποτέλεσμα, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθεί ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Στην τρίτη σειρά ακολουθούν οι Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ. Η πρώτη δεκάδα στα επίσημα δοκιμαστικά για το αυστριακό γκραν πρι έχει ως εξής:

Αυστρία - Φερστάπεν - pole position

Ειδήσεις σήμερα:

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς

Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)

Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ