Αθλητικά

17 Ιουνίου 2024 21:09

Euro 2024: Η Σλοβακία σόκαρε το Βέλγιο

Διάβασέ μου το...

Το Βέλγιο αιφνιδιάστηκε και έμεινε πίσω στο σκορ, είχε την καθολική υπεροχή στην επανάληψη, αλλά τα δυο γκολ που πέτυχε ο Λουκάκου, ακυρώθηκαν από το VAR.

Euro 2024: Η Σλοβακία σόκαρε το Βέλγιο
-

Τη μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο Euro 2024 έκανε απόψε η Σλοβακία στην Φρανκφούρτη. Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα με το γκολ του Ιβαν Σραντς στο 7ο λεπτό επιβλήθηκε 1-0 του Βελγίου, βάζοντας με το... καλησπέρα φωτιά στον 5ο όμιλο, μετά και τη νίκη της Ρουμανίας που προηγήθηκε επί της Ουκρανίας.

Το 4ο γκολ του άσου της Σλάβια Πράγας στην 23η συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση και να δώσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια, μιας και στην πρεμιέρα του γκρουπ τα δύο αουτσάιντερ (Ρουμανία και Σλοβακία) έκαναν το... μπαμ.

Δύο γκολ πέτυχε στο παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Βελγίου σε μεγάλα τουρνουά (11 γκολ σε 22 αγώνες), Ρομέλου Λουκάκου, αλλά κανένα δε μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR. Έτσι, στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση, η Σλοβακία ήταν η ομάδα που πανηγύρισε στο φινάλε μετά τις δύο ισοπαλίες και τη νίκη των Βέλγων το 2013 στα τρία φιλικά που είχαν προηγηθεί.

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος από το πρώτο λεπτό με το Βέλγιο να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Λουκάκου στα πρώτα πέντε λεπτά να μη μπορεί να νικήσει τον Ντουμπράβκα. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 7' από το τραγικό λάθος του Ντοκού κι αφού ο Καστέλς απέκρουσε το σουτ του Κούτσκα, στο «ριμπάουντ» ο Σραντς με ψύχραιμο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ του Σλοβάκους (1-0).

Το γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τους «κόκκινους διαβόλους». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο βγήκε εντελώς εκτός ρυθμού και πέρα από το σουτ του Τροσάρ στο 20' (άουτ) και την φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Λουκάκου καθυστέρησε κι έχασε τη μπάλα ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ντουμπράβκα, δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Σλοβάκου γκολκίπερ.

Βέλγιο - Σλοβακία

Αντίθετα, η ομάδα που «άγγιξε» το γκολ ήταν η Σλοβακία, στο 39', με τον Καστέλς να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Χαράσλιν!

Το Βέλγιο δεν είχε άλλη επιλογή στο δεύτερο ημίχρονο από το να βγει στην επίθεση και να τα παίξει όλα για όλα. Απείλησε ξανά με το σουτ του Λουκάκου στο 55' (απέκρουσε σε κόρνερ στη γωνία του ο Ντουμπράβκα), ενώ δύο λεπτά μετά ο στράικερ της Ίντερ σκόραρε εξ επαφής μετά από κεφαλιά πάσα του Ονανά.

Οι πανηγυρισμοί, όμως, των Βέλγων στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες κόπασαν γρήγορα, καθώς το VAR απεφάνθη ότι ο Λουκάκου σκόραρε από θέση οφσάιντ!

Στο 59' πάλι ο Σλοβάκος γκολκίπερ είπε «όχι» σε σουτ του Τροσάρ, ενώ στο 62' η ομάδα του Τεντέσκο «άγγιξε» το 1-1 με το πλασέ του Μπακαγιόκο να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Χάντσκο ως «από μηχανής θεός»! Η Σλοβακία σιγά-σιγά άρχισε να βρίσκει κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις που έκανε και στο 76' απείλησε με τον Στρέλετς, το τακουνάκι του οποίου δε βρήκε στόχο.

Τέσσερα λεπτά πριν από το 90' ο Οπεντά έφυγε απ αριστερά, έβγαλε την ασίστ και ο Λουκάκου σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Ούτε αυτή την φορά, όμως, μέτρησε το τέρμα του θηριώδους σέντερ φορ, καθώς ο συμπαίκτης του είχε πάρει τη μπάλα με το χέρι πριν βγάλει την ασίστ, κάτι που δεν... ξέφυγε από το VAR.

Βέλγιο - Σλοβακία

Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ

Κίτρινες: Μανγκαλά, Τίλεμανς, Λουκεμπάκιο - Σραντς

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν, Φας, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (58' Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84' Οπεντά), Λουκάκου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90'+4 Όμπερτ), Σραντς (81' Ντούρις), Μπόζενικ (70' Στρέλετς), Χαράσλιν (70' Σούσλοφ)

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και μαχαίρωσε την οδηγό του

Μαρινάκης για Λύτρα: Ο νέος Ποινικός Κώδικας φέρνει συλλήψεις - Οι δικαστές αποφασίζουν για τα περαιτέρω

Euro 2024: Ο Έρικσεν σκοράρει 1100 ημέρες μετά την κατάρρευση στο Εuro 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ