Αθλητικά

17 Ιουνίου 2024 14:47

Euro 2024: Ο Έρικσεν σκοράρει 1100 ημέρες μετά την κατάρρευση στο Εuro 2020

Διάβασέ μου το...

Δυναμική επιστροφή στα γήπεδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τον αθλητή που "στιγμάτισε" την πρεμιέρα του Euro 2020 με την περιπέτεια της υγείας του.

Euro 2024: Ο Έρικσεν σκοράρει 1100 ημέρες μετά την κατάρρευση στο Εuro 2020
-

Το γκολ που πέτυχε ο Κρίστιαν Ερικσεν μετά από 1.100 ημέρες από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, στο ξεκίνημα του προηγούμενου Euro, δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στη Δανία στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία (1-1).

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και απόλυτα δικαιολογημένα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο Δανός άσος, με δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς δήλωσε χαρούμενος για το γκολ του και υπογράμμισε ότι αυτή τη φορά η... ιστορία «γράφτηκε» διαφορετικά.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτή τη φορά η ιστορία μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν διαφορετική. Ευτυχώς έχουν περάσει πάρα πολλά παιχνίδια από τότε που είχα υποστεί την καρδιακή προσβολή στο γήπεδο. Σήμερα αισθανόμουν αυτοπεποίθηση και ήμουν απλά χαρούμενος που έπαιξα, που ήμουν στον αγωνιστικό χώρο.
Το να σκοράρεις σε τελική φάση Euro είναι πάντα ξεχωριστό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γκολ που πέτυχα, δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου πέρα από το ποδόσφαιρο. Ήμουν ευτυχισμένος που βοήθησα την ομάδα».

Κρίστιαν Ερικσεν - Δανία - ποδοσφαιριστής

Το χρονικό

Ολόκληρος ο πλανήτης δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ πριν τρία χρόνια στο Euro που έγινε το 2021. Ήταν το ματς της Δανίας με την Φινλανδία, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν “πάγωνε” το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την ξαφνική του κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο, από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Η καρδιά του Έρικσεν σταμάτησε αλλά δεν τον εγκατέλειψε. Έχοντας στο πλάι του όλους τους συμπαίκτες του, ο Δανός συνήλθε χάρη στην έγκαιρη ιατρική βοήθεια σε εκείνο το παιχνίδι, δεν τα παράτησε ποτέ και όχι μόνο επέστρεψε στα γήπεδα, αλλά επέστρεψε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κρίστιαν Ερικσεν - Δανία - ποδοσφαιριστής

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα

Ισραήλ: Διαλύθηκε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ