Αθλητικά

13 Ιουνίου 2024 06:22 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουνίου 2024 15:32

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο Καραλής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο

Διάβασέ μου το...

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τον πραγματικά ασυναγώνιστο Ντουπλάντις

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο Καραλής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο
-

Νέα πολύ μεγάλη επιτυχία του ελληνικού στίβου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Ο 24χρονος πρωταθλητής πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 5,87μ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον ασυναγώνιστο Αρμάντ Ντουπλάντις (6.10μ.). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Σάσμα με 5.82μ.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65μ. και 5,75 μέτρα, ύψος που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα «νίκησαν» 9 αθλητές.

Στις προσπάθειες στα 5,82μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87μ. με την πρώτη και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του Ντουπλάντις, που το άφησε. Η συνέχεια ήταν ανάμεσα στον Έλληνα και τον Σουηδό, που για πρώτη φορά έμειναν μόνοι στον αγωνιστικό χώρο για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή, αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε μία φορά στο 5,97μ. και 6,02μ. πανηγύρισε στη συνέχεια μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό. Στις εξέδρες μαζί με τον Χάρη Καραλή ήταν τόσο ο Πολωνός Μαρσίμ Ζεπάνσκι, που έχει την επίβλεψη του αθλητή στα άλματα, όσο και ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης:

«Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης! Εμμανουήλ σε ευχαριστούμε, μας έκανες όλους πολύ υπερήφανους!

Θερμά συγχαρητήρια».

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζει, «Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή που με ατομικό ρεκόρ στα 5.87 στο επί κοντώ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Η ελληνική αποστολή έκλεισε έτσι τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, αφού προηγήθηκαν το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη. Σπουδαία επίδοση από έναν σπουδαίο αθλητή που έχει μεγάλη βελτίωση στις τελευταίες διοργανώσεις. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια με υγεία, στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Καύσωνας με σκόνη και την Πέμπτη

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 181 σημεία

Φωτιές σε Ασπρόπυργο και Ζευγολατιό