Αθλητικά

12 Ιουνίου 2024 06:50

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκο

Διάβασέ μου το...

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έμεινε ικανοποιημένη με την απόδοση της και έδωσε ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκο
-

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης αποτελούσε για την Ελίνα Τζένγκο τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από την προηγούμενη διοργάνωση, το 2022 στο Μόναχο, τελικά κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό του ακοντισμού έχοντας καλύτερη βολή στα 59,46 μέτρα.

Την επίδοση τη σημείωσε στη δεύτερη προσπάθεια της στον τελικό του ακοντισμού και στη συνέχεια κυνήγησε ακόμη μεγαλύτερες βολές χωρίς όμως να της βγουν.

Οι βολές που σημείωσε στον τελικό ήταν 54,46μ., 59,46μ., 54,03μ. και ακολούθησαν τρεις άκυρες.

«Η σημερινή επίδοση δεν με αντιπροσωπεύει. Ένιωθα πάρα πολύ καλά, αλλά σφίχτηκα και αυτό φάνηκε γιατί όλες οι βολές μου ήταν πάνω. Δεν τις έστρωνα καθόλου μέσα. Βέβαια μπορώ να πω ότι οι προπονήσεις μας έχουν δείξει ότι είμαι καλά και ξέρω ότι έχω χρόνο μπροστά μου», είπε αρχικά η αθλήτρια που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ και συνέχισε αναφερόμενη στον σημερινό της αγώνα, αλλά και σε αυτόν που έρχεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: «Το πήρα το μάθημα μου και σήμερα. Τώρα νομίζω ότι η επόμενη φορά θα είναι χαρά».

Την πρώτη θέση πήρε η Βικτόρια Χάντσον με 64,62μ., ακολούθησε η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 64,42μ. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Μαρί Τερές Ομπστ (Νορβηγία) με νέο ατομικό ρεκόρ στα 63,50 μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις την Τετάρτη

Πανελλαδικές 2024: Φινάλε για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα