Αθλητικά

05 Δεκεμβρίου 2019 21:33 Τελευταία ενημέρωση : 06 Δεκεμβρίου 2019 14:40

“Σβηστά” πέρασε στους “16” ο Παναθηναϊκός

Διάβασέ μου το...

Χαμηλό… εμπόδιο ήταν για τους “πράσινους” η Παναχαϊκή.

“Σβηστά” πέρασε στους “16” ο Παναθηναϊκός
-

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε άκοπα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, πετυχαίνοντας και δεύτερη νίκη επί της Παναχαϊκής (3-1 ο πρώτος αγώνας), με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Γιώργος Δώνης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς και αναπληρωματικούς, αφήνοντας εκτός τους περισσότερους βασικούς ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν στη Super League. 

Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τους «πράσινους» έχουν την υπεροχή, αλλά να μην είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Οι «πράσινοι» είχαν 10 τελικές έναντι μίας της Παναχαϊκής, η οποία προσπάθησε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα και στο 15΄ απείλησε με τον Αντωνακόπουλο, το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ. Η καλύτερη στιγμή για το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 25΄ με το σουτ του Κολοβού από το ύψος του πέναλτι να βρίσκει σε παίκτη της Παναχαϊκής και να περνά κόρνερ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (52΄) ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με τον Κολοβό (πρώτο του γκολ), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αποστολάκη και με κοντινό σουτ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους». Στο 64΄ η ομάδα του Δώνη είχε δοκάρι με τον Καμπετσή, ο οποίος 7 λεπτά αργότερα πήρε το «αίμα του πίσω» και μετά από ασίστ του Κολοβού «έγραψε» το 2-0 με ψηλοκρεμαστό σουτ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Αποστολάκης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος (38΄ Αλεξανδρόπουλος), Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπεκ (63΄ Φάουστο), Σερπέζης (63΄ Βαγιανίδης), Κολοβός, Καμπετσής 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ : Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Τσελεπίδης (60΄ Κολ), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Μαυριάς (74΄ Κυνηγόπουλος), Αντωνακόπουλος (69΄ Μωραΐτης).

Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση ο Βόλος

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος πήρε την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού μετά το 1-1 στις Σέρρες επικράτησε δύσκολα 4-2 στα πέναλτι του Πανσερραϊκού, στον δεύτερο αγώνα για τον 5ο γύρο της διοργάνωσης που έγινε στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37΄ με κεφαλιά του Μάντζη, μετά από κόρνερ του Μουνίθ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90΄ με πέναλτι του Κόντσι και ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Έτσι όλα κρίθηκαν στυ διαδικασία των πέναλτι, με τον Βόλο να παίρνει τη νίκη με 4-2, αφού ο τερματοφύλακάς του Γκαραβέλης, απέκρουσε την εκτέλεση του Κόντσι και του Πολύζου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βόλος αγωνιζόταν από το 11ο λεπτό της παράτασης με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Μάντζης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Πανσερραϊκός, που είναι ομάδα Γ΄ κατηγορίας (τρεις συνολικά πιο κάτω από τον Βόλο) πάλεψε για την πρόκριση και υποτάχθηκε στο τέλος, στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Τσίκα, Διαμαντής, Τσαούσης, Μαξ, Μπαλογιάννης (92΄ Τόρες), Ατιάτ (69΄ Κορέλας), Μουνίθ (59΄ Τσοκάνης), Μυστακίδης (46΄ Κυζιρίδης), Μάντζης.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Τέντζερης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Πολύζος, Γεωργιάδης (77΄ Μπάρδας), Ψάλτης (117΄ Τριανταφύλλου), Ομπόσο (69΄ Παπαβασιλείου), Κόμτσι, Μασκανάκης (55΄ Ντιαλό).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ