Κοινωνία

25 Οκτωβρίου 2024 19:33

Ξάνθη: Ανήλικος “ξήλωνε” μετασχηματιστή και έπαθε ηλεκτροπληξία

Διάβασέ μου το...

Πώς συνέβη το ατύχημα, την ώρα που ο ανήλικος έκλεβε μετασχηματιστή ρεύματος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ξάνθη: Ανήλικος “ξήλωνε” μετασχηματιστή και έπαθε ηλεκτροπληξία
-

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κατέληξε ένας ανήλικος ο οποίος μαζί με συνεργούς του επιχείρησαν να κλέψουν μετασχηματιστή ρεύματος. Ο ανήλικος χτυπήθηκε από υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, όταν ο ανήλικος και οι δύο συνεργοί του προσπάθησαν να ξηλώσουν χαλκό από μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί σοβαρά λόγω της ηλεκτροπληξίας που υπέστη.

Τον νεαρό μετέφεραν στο Γ. Ν. Ξάνθης οι δύο συνεργοί του και στη συνέχεια έγιναν καπνός. Ο ανήλικος συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σε σοβαρή κατάσταση, ενώ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας διακεκριμένης κλοπής και φθοράς δημόσιας περιουσίας.  

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι συνεργοί του νεαρού. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται και οι γονείς του τραυματία για παράβαση της εποπτείας ανηλίκου.

Σε ανακοίνωση της για το συμβάν η ΕΛΑΣ αναφέρει:

"Συνελήφθη την 23-10-2024 το πρωί στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας ανήλικος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν ημεδαπό και έναν άγνωστο δράστη οι οποίοι αναζητούνται. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, οι δράστες επιχείρησαν από κοινού να αφαιρέσουν μετασχηματιστή από υποσταθμό της Δ.Ε.Η., χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, λόγω τραυματισμού του συλληφθέντα από υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος, συνεπεία του οποίου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης”.

Πηγή: xanthinea.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Καταδικάστηκε για αποπλάνηση της ανήλικης ανιψιάς του

Νεκρά βρέφη – Αμαλιάδα: Έκτο μωρό μπαίνει στο “κάδρο” της έρευνας

Καμένα Βούρλα: Διάρρηξη στο σπίτι της 84χρονης που δολοφονήθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ