Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2024 22:12

Λούνα Παρκ - Γρεβενά: Το “λουκέτο”, η καταγγελία και η πιστοποίηση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Λουκέτο μπήκε σε Λούνα Παρκ στα Γρεβενά, που λειτουργούσε με άδεια του Δήμου. Είχε πάρει πιστοποίηση από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα έχει ανασταλεί, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου, στη Χαλκιδική. Τι αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Λούνα Παρκ - Γρεβενά: Το “λουκέτο”, η καταγγελία και η πιστοποίηση (βίντεο)
-

Των Λίλιαν Τσουρλή και Πωλίνας Κολοκοτρώνη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αυτή είναι η εικόνα του λούνα πάρκ στην εμποροπανήγυρη των Γρεβενών την περασμένη Παρασκευή. Δεκάδες πολίτες έχουν κατακλύσει τον χώρο προκειμένου να διασκεδάσουν στα παιχνίδια. Και αυτή είναι η εικόνα σήμερα μετά την εντολή του εισαγγελέα να μπει λουκέτο. Και αυτό γιατί ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές το περασμένο Σάββατο ότι το λουνα παρκ φέρει παράνομη πιστοποίηση εγκατάστασης.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής αναφέρει: “Η αστυνομία παρακάμπτοντας τις πληροφορίες του δήμου απευθύνθηκε στον εισαγγελέα εκεί 00.01.32 και έδωσε εντολή να σφραγιστεί… και να δούμε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες κατά του δημάρχου όπου έχουμε στα χέρια μας έγγραφο, υπογράφει ο ίδιος με ποιον τρόπο έχει αδειοδοτήσει το συγκεκριμένο λούνα πάρκ”.

Ο ΑΝΤ1 πάντως ρώτησε τον δήμαρχο Γρεβενών πως γίνεται να πήρε άδεια λειτουργίας το συγκεκριμένο λουνα παρκ και απάντησε ότι πρόκειται για ένα λουνα παρκ χαμηλής επικινδυνότητας και όλα του τα χαρτιά ήταν νόμιμα.

Ο Κυριάκος Ταταρίδης, Δήμαρχος Γρεβενών μίλησε για το περιστατικό και είπε πως “Ας φροντίσει η πολιτεία να μην εγκρίνει εταιρείες που να εκδίδουν πιστοποιητικά ώστε να συμβαίνει αυτό που συνέβη σε εμάς να ανακαλέσουμε μετά την ικανότητα του φορέα… Λένε ότι βγήκε η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εμείς όμως δεν ελέγχουμε κάθε μέρα τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να ξέρουμε τι συμβαίνει σ αυτή τη χώρα. Θα μπορούσε το υπουργείο να ενημερώσει".

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές λειτούργησαν αστραπιαία κλείνοντας αμέσως. Τις επόμενες μέρες μάλιστα για το λουνα παρκ της Χαλκιδικής θα κληθούν για ανάκριση και άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ θα αναβαθμιστεί και το κατηγορητήριο όσον αφορά τους υπεύθυνους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ΑΝΤ1, αποκαλύπτει, πως ο Δήμαρχος Γρεβενών, όχι μόνο γνώριζε, ότι το Λούνα Παρκ, έχει λάβει πιστοποίηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, πριν από την κινητοποίηση του πατέρα του 19χρονου.

Το λούνα παρκ, κατέθεσε αίτηση στις 6 Οκτωβρίου, για να λειτουργήσει από τις 9 του μήνα στην εμποροπανήγυρη των Γρεβενών. Όμως, στις 7 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του φορέα πιστοποίησης, ανακαλώντας ταυτόχρονα και όλες τις πιστοποιήσεις που είχαν δοθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο δήμος Γρεβενών, όχι μόνο δεν κάνει κάτι, αλλά μια μέρα μετά, στις 8 Οκτωβρίου, δίνει έγκριση για να λειτουργήσει το λουνα παρκ.

Στις 11 του μηνός, Παρασκευή, όπως βλέπετε, η Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών βγάζει ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη λειτουργία του λούνα παρκ, ενημερώνεται και ο Δήμαρχος Γρεβενών καθώς η γενική γραμματέας της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου, ομως ο Δήμαρχος και πάλι δεν κάνει καμία απολύτως ενέργεια, ενώ και ο τοπικός τύπος έχει δημοσιεύσει την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ότι "έχει αναρτηθεί στη διαύγεια, απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η δραστηριοποίηση της εταιρείας, που χορηγείται πιστοποιητικά" και πως "ο Δήμος Γρεβενών φέρει μεγάλη ευθύνη που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του λούνα παρκ, παρά το έγγραφο που είναι σε γνώση του".

Σάββατο πια, 11 του μηνα και μόνο μετά την παρέμβαση του πατέρα του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ενημερώνεται η αστυνομία και στην συνέχεια ο εισαγγελέας, που δίνει εντολή για να σφραγιστεί το λούνα παρκ, που επι τρείς ημέρες πάντως, λειτουργούσε κανονικά, με παιδιά να ανεβαίνουν στα παιχνίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

Βόλος: Ιερέας “μαιμού” εξαπατούσε πιστούς για να... χτίσει airbnb

ΕΦΚΑ: Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε κτήρια “υπό κατάρρευση” (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ