Κοινωνία

Χθες11:50

Λάρισα: Εκβίαζαν ιδιοκτήτη συνεργείου για... επισκευή αυτοκινήτου!

Διάβασέ μου το...

Πώς οι δράστες πήραν χιλιάδες ευρώ από τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, πριν τελικώς με την βοήθεια της Αστυνομίας καταφέρει να βάλει τέλος στον εκβιασμό σε βάρος του.

Λάρισα: Εκβίαζαν ιδιοκτήτη συνεργείου για... επισκευή αυτοκινήτου!
-

(εικόνα αρχείου)

Συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, 3 Έλληνες, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες μετέβησαν σε επιχείρηση, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και απαίτησαν, διαμέσου λεκτικών απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποίησε ελλιπείς εργασίες επισκευής τον περασμένο Αύγουστο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του άνδρα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν τους έδωσε τα χρήματα, ενώ για τις εργασίες που είχε πραγματοποιήσει, είχε αποζημιωθεί, κατόπιν σχετικού συμφωνητικού, από την αρμόδια ασφαλιστική εταιρεία. Οι δράστες μετέβησαν εκ νέου στην επιχείρηση του παθόντος και τις επόμενες δύο ημέρες και με ίδιου τύπου απειλές, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει τα χρηματικά ποσά των 2.000 και 1.100 ευρώ.

Μετά από συνεχιζόμενες απειλές, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, δύο από τους δράστες, ο άνδρας και η μία γυναίκα, μετέβησαν στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης του παθόντος και την τρίτη ημέρα, και εκεί τους παρέδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 500 ευρώ.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και ακινητοποίησαν τους δράστες, ενώ το προσημειωμένο ποσό βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του. Στο πλαίσιο των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, συνελήφθη και η άλλη γυναίκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέκδοση 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου

Μαρινέλλα: Μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο - Εκτός ΜΕΘ μετά από 21 ημέρες

Επίορκοι εφοριακοί - Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ