Κοινωνία

Χθες18:57 Τελευταία ενημέρωση : Χθες22:20

Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη μάχη με τις φλόγες

Διάβασέ μου το...

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκε από το πύρινο μέτωπο ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη μάχη με τις φλόγες
-

Δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γεράνι Λακωνίας.

Ο πυροσβέστης από την 6η ΕΜΟΔΕ υπέστη κάταγμα – μάλλον συντριπτικό – στο πόδι του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Bell στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.

Φωτιά - Αμαλιάδα

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Γεράκι.

Φωτιά - Αμαλιάδα

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 4 ελικόπτερα (το ένα για συντονισμίο) και 7 αεροσκάφη.

Φωτιά στην Ανδραβίδα

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Φωτια - Ηλεια

Ενισχύθηκαν κι άλλο οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 188 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν συνεχώς, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο έχουν συντονιστικό ρόλο.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ήδη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης και μεταβαίνει ο αρχηγός, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Φωτια - Ηλεια

Εννέα πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί από το πρωί σήμερα σε περιοχές του νομού Ηλείας και ήδη βρίσκεται επί τόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Το κλιμάκιο αναμένεται να συλλέξει στοιχεία, σχετικά με αίτια που προκάλεσαν τις σημερινές φωτιές.


Ειδήσεις σήμερα:

Μενίδι - Θανατηφόρο τροχαίο: Φορτηγάκι συγκρούστηκε με μηχανή

Ηλεία: Φωτιά στο Γεράνι - 'Ηχησε το 112

Που ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ