Κοινωνία

Σήμερα06:21 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα09:51

Φονική η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Διάβασέ μου το...

Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που καίει από το βράδυ της Κυριακής.

Φονική η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί
-

Δύο απανθρακωμένες σοροί εντοπίστηκαν στη φλεγόμενη περιοχή των Άνω Πιτσών, στο Ξυλοκάστρο,  που ξέσπασε την Κυριακή και σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας δεν είχε ενιαίο ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες.

Οι δύο νεκροί είναι οι δύο άνδρες 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής, όταν πήραν τα μηχανάκια τους για να πάνε να βοηθήσουν φίλο τους κτηνοτρόφου στο μαντρί τους, παρά την αποτροπή των πυροσβεστών να μην πλησιάσουν το σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι δύο σοροί βρέθηκαν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το πύρινο μέτωπο ξεπέρασε τα 15χλμ.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η φωτιά μαίνεται και το πύρινο μέτωπο αγγίζει τα 15χλμ.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν τουλάχιστον πέντε χωριά, μετά από μηνύματα από το 112, ωστόσο σύμφωνα με τον Α.Γκιόλη, παρότι η φωτιά δεν μπήκε στους οικισμούς και καίει δασική έκταση, κάποια σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές.

Οι ριπές των ανέμων στην περιοχή ξεπέρασαν τα 7 και σε κάποιες περιπτώσεις τα 8 μποφόρ και η έντασή τους δεν έχει κοπάσει.

Φωτιά - Ξυλόκαστρο - Δερβένι

Η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο - 30 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Θεσσαλονίκη: Πέρασε με κόκκινο, παρέσυρε μηχανάκι και εγκατέλειψε τα θύματα του (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ