Κοινωνία

24 Σεπτεμβρίου 2024 19:19 Τελευταία ενημέρωση : 24 Σεπτεμβρίου 2024 21:22

Θεσσαλονίκη: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση εναντίον του 16χρονου και της 14χρονης

Διάβασέ μου το...

Για τα μάτια μιας 14χρονης, όπως φαίνεται, έξι ανηλικοι, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης,  επιτέθηκαν με σιδηρολοστό σε έναν 16χρονο. Οι δραστές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση εναντίον του 16χρονου και της 14χρονης
-

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι έξι έφηβοι που καταγγέλθηκαν ως δράστες της επίθεσης σε βάρος ενός 16χρονου και της 14χρονης φίλη τους, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών παρήγγειλε από την Αστυνομία τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με διερευνώμενο αδίκημα την επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Στο πλαίσιο της έρευνας, ζήτησε να προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία που περιέθαλψαν τα θύματα προκειμένου με βάση τα ιατρικά ευρήματα, να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των φερόμενων δραστών.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλικό σωλήνα. Σε αντίθεση με το αγόρι, η 14χρονη φίλη του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο «Γ. Γεννηματάς» επέστρεψε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από την επίθεση φαίνεται πως κρύβονται λόγοι ερωτικής αντιζηλίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 14χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι πριν από την επίθεση είχε "ανεβάσει" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με τον 16χρονο. Η ίδια φέρεται να δέχθηκε στη συνέχεια τηλεφώνημα από έναν εκ των συλληφθέντων και ακολούθησε μεταξύ τους ένταση. Ο ξυλοδαρμός των δύο ανήλικων από την παρέα των έξι φαίνεται πως έγινε κοντά στο σπίτι του κοριτσιού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρόντες στο ίδιο επεισόδιο ήταν κι άλλοι έφηβοι και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τι είδαν και ενδεχομένως εάν συμμετείχαν κι άλλα άτομα, εκτός από τους έξι.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του 16χρονου θύματος "τα παιδιά έχουν σχέση, είναι πλατωνικό όμως σε αυτή την ηλικία. Για μέρες η κοπέλα του γιου μου, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αυτός που τηλεφωνούσε, κορόιδευε τον γιο μου, τον έλεγε φλουφλη. Μετά μαζεψε κάποια άτομα και πήγαν και πλάκωσαν τον γιο μου στο ξύλο. Τον χτύπησαν με ένα σίδερο στο κεφάλι, χτύπησαν και την κοπέλα".

Σταντ απ. Εδώ στο σημείο όπου έγινε η επίθεση η μητέρα της 14χρονης βρήκε και παρέδωσε στις αρχές μία τετράγωνη μεταλλική ράβδομάδα με την οποία ένας εκ των δραστών χτύπησε στο κεφάλι των 16χρονο μάλιστα στην κατοχή του συγκεκριμένου κατηγορούμενου οι αρχες, κατά τη σύλληψή του εντόπισαν και έναν αναδιπλούμενο σουγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι καταγγελλόμενοι ως δράστες (14 και 15 ετών) προσέγγισαν τους δύο ανήλικους και ένας εξ αυτών επιτέθηκε με μεταλλικό σωλήνα στο αγόρι, ενώ οι υπόλοιποι ανήλικοι άσκησαν σωματική βία σε βάρος του κοριτσιού. Ο σωλήνας βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Τέμπη: Το συγκινητικό ζεϊμπέκικο πατέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης (βίντεο)

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ