Κοινωνία

Σήμερα15:31 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα16:36

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή επισκέπτρια και δεκάδες “εγκλωβισμένοι” από πτώση βράχων

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές. Πως έχασε την ζωή της η γυναίκα, εν μέσω κακοκαιρίας. Μεγάλη κινητοποίηση για να βγούν σώοι από το Φαράγγι δεκάδες επισκέπτες.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή επισκέπτρια και δεκάδες “εγκλωβισμένοι” από πτώση βράχων
-

(εικόνα αρχείου)

Τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς όταν μία γυναίκα πεζοπόρος, επισκέπτρια του Φαραγγιού της Σαμαριάς έχασε την ζωή της, από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπληξε τα Χανιά απο νωρίς το μεσημέρι.

Η γυναίκα, ηλικίας 33 ετών, Ουκρανικής καταγωγής με γερμανική υπηκοότητα, πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, αφού ο βράχος καταπλάκωσε το πόδι της. Άλλος περιπατητής, ιατρός στο επάγγελμα, προσπάθησε να την βοηθήσει, όμως ήταν αδύνατον.

Οι πρώτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημερώσης αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες άλλοι πεζοπόροι μέσα στο Φαράγγι! Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο σπεύδουν στο Φαράγγι της Σαμαριάς για την διάσωση των επισκεπτών του Φαραγγιού.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ έχουν αποστολή να μεταφέρουν την σορό της 35χρονης, αλλά και να βοηθήσουν να βγουν με ασφάλεια οι δεκάδες άλλοι επισκέπτες, που βρίσκονταν στο φαράγγι για πεζοπορία και συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθεί έλεγχος στην εν λόγω περιοχή, όπου βρίσκονται, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την έξοδο του Φαραγγιού.

Στόχος είναι να μην εγκλωβιστούν, λόγω των βράχων, αλλά και της κακοκαιρίας, καθώς στην περιοχή βρέχει.

Παράλληλα, υπήρξε πρόνοια να επιχειρηθεί να οργανωθεί δρομολόγηση πλοίου για να τους παραλάβει από την Αγία Ρουμέλη, αλλά και να βρεθεί ασφαλής διαδρομή για να κατέβουν ως την Αγία Ρουμέλη αφού οι καιρικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει ένα άκρως επικίνδυνο "τοπίο".

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πλατανιά έχει ευθύνη για την είσοδο στο Φαράγγι, ενώ μετά από τα 500 πρώτα μέτρα από την είσοδο του, ευθύνη έχει ο Δήμος Σφακιών.

Την ευθύνη για την συντήρηση του Φαραγγιού έχουν ο ΟΦΥΠΕΚΑ και η Διεύθυνση Δασών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα στην τάξη

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)