Κοινωνία

Σήμερα07:41

Motor Oil: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός

Διάβασέ μου το...

Η φωτιά στα διυλιστήρια είχε τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν να ρίχνουν νερό και αφρό στο σημείο, ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία.

Motor Oil: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός
-

Σε ύφεση είναι η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους που εκδηλώθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις των παλαιών διυλιστηρίων κατά τη διάρκεια καθαρισμού σε δεξαμενή από ειδικό συνεργείο.

Η φωτιά στα διυλιστήρια είχε τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν να ρίχνουν νερό και αφρό στο σημείο, ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο σημείο βρισκόντουσαν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ωστόσο η εικόνα της φωτιάς ήταν τέτοια που σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις θα αποδεσμεύοντουσαν.

Λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Συνολικά 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή των Αγ. Θεοδώρων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του και η οποία έχει πλέονξ κατασβεσθεί, παρείχε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Όμιλος Motor Oil.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, "η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα, 17 Σεπτεμβρίου, σε νότιο τμήμα των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους κατασβέστηκε.
Τα διυλιστήρια συνεχίζουν την λειτουργία τους με μειωμένη δυναμικότητα. Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων τραυματίστηκαν ελαφρά. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες, για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών, συνεπεία της όποιας διακοπής εργασιών. Από το συμβάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στην γρήγορη κατάσβεση και τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας στα διυλιστήρια για την συμβολή τους", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Champions League: Πολυβόλο… η Μπάγερν με “καρέ” του Κέιν

Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ