Κοινωνία

16 Σεπτεμβρίου 2024 23:06

Έλον Μασκ: Το δημογραφικό της Ελλάδας και η “πρόβλεψη” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Για ακόμη μια φορά ο Έλον Μασκ αναφέρεται στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ποια “πρόβλεψη” είχε κάνει σε προηγούμενη ανάρτησή του.

Έλον Μασκ: Το δημογραφικό της Ελλάδας και η “πρόβλεψη” (βίντεο)
-

Στο δημογραφικό στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και διευθύνων σύμβουλος της Space X, Έλον Μάσκ.

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στην ανάρτησή του.

Ο Έλον Μασκ αναδημοσίευσε ανάρτηση στο Χ η οποία αναφέρεται στο δημογραφικό στην Ελλάδα, εκφράζοντας την έκπληξή του για την τροπή που παίρνει το συγκεκριμένο πρόβλημα στη χώρα μας.

Η ανάρτηση που αναδημοσίευσε ο Μασκ αναφέρει τα εξής στοιχεία για την Ελλάδα:

«Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη «μεγαλύτερη απειλή» του έθνους».


Η προηγούμενη ανάρτηση

Τον Απρίλιο είχε κάνει μια δυσοίωνη πρόβλεψη για την Ελλάδα στο θέμα του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Σε άρθρο – ανάρτηση του για το δημογραφικό θέμα του πλανήτη ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Χ, αφού εξέφρασε τις ανησυχίες του για το παγκόσμιο αυτό θέμα, αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα γράφοντας ότι η χώρα μας είναι μια από τις πρώτες που θα υποστούν πληθυσμιακή κατάρρευση.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα» σχολιάζει ο ‘Ιλον Μασκ σε ανάρτησή του, ενώ παραθέτει και άρθρο άγνωστης προέλευσης με τίτλο «Πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα».

Μάλιστα, το άρθρο εμφανίζει τη χώρα μας ως την πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», αποδίδοντας το σε ξαφνικούς θανάτους και ρεκόρ υπογονιμότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)

ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)

“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ