Κοινωνία

16 Σεπτεμβρίου 2024 17:31 Τελευταία ενημέρωση : 16 Σεπτεμβρίου 2024 17:46

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Διάβασέ μου το...

Ποια ποινή επιβλήθηκε στο άνδρα που παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο
-

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ο 47χρονος Σέρβος, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μία μητέρα και την κόρη της, τουρίστριες από την Τσεχία, ηλικίας 25 και 50 ετών, στην περιοχή των Μαλίων. Η ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι 7 χρόνια και τρεις μήνες και αφορά μόνο την παράσυρση των δύο γυναικών που τραυματίστηκαν.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν αυτή της επικίνδυνης οδήγησης, για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια οινοπνεύματος και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια οδήγησης.

Ειδικότερα, για την πρώτη ποινή του επιβλήθηκαν 5 έτη φυλάκισης, για την δεύτερη ένα έτος, για την τρίτη (σωματική βλάβη) δύο έτη για την τέταρτη (για μέθη), 2 έτη και 1.200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση τους διπλώματος για ένα έτος. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε κακουργηματικό επίπεδο, παραπέμποντας τον στο Αυτόφωρο Δικαστήριο. Ο 47χρονος είχε έρθει στην Κρήτη για επαγγελματικούς λόγους στις 3 Σεπτεμβρίου και βρισκόταν στη Σητεία για να επισκεφθεί έναν φίλο του.

Μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ξεκίνησε το ενοικιασμένο αυτοκίνητό του για να επιστρέψει στο Ηράκλειο, όταν παρέσυρε έναν 85χρονο άνδρα που επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο. Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη ημέρα.

Παρά το θανατηφόρο περιστατικό, ο 47χρονος, δέκα ημέρες αργότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ενοικίασε ξανά αυτοκίνητο και παρέσυρε τις δύο τουρίστριες από την Τσεχία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο οδηγός βρισκόταν και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

ΗΠΑ - Τραμπ: Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας και το προφίλ του υπόπτου

Πρόσκρουση τρένου σε κομμένα δέντρα - Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι μας ζητήθηκε καθαρισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ