Κοινωνία

Σήμερα14:11

Δράμα: Ανάπηροι και αρτιμελείς θα κάνουν ορειβασία όλοι μαζί! (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Φορείς και κάτοικοι της μακεδονικής πόλης με την χρήσιμη παρουσία του Ερυθρού Σταυρού προγραμμάτισαν μια εκδήλωση συμπεριληπτικότητας, ενδυνάμωσης, αποδοχής και αδελφοσύνης.

Δράμα: Ανάπηροι και αρτιμελείς θα κάνουν ορειβασία όλοι μαζί! (εικόνες)
-

Ένα διαφορετικό πρωινό Κυριακής, γεμάτο από ζωή, αισιοδοξία και …καθαρό αέρα, πρόκειται να ζήσουν άτομα με αναπηρία από την περιοχή της Δράμας. Το ραντεβού έχει δοθεί στο καταφύγιο του Φαλακρού Όρους, όπου μαζί με άλλους συμπολίτες τους θα ζήσουν από κοινού μία ορειβατική εμπειρία, θα γνωριστούν καλύτερα και θα ανακαλύψουν ο ένας τις μοναδικές ανάγκες του άλλου.

Πρόκειται για την 3η Ορειβατική Δραστηριότητα, που διοργανώνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Με…νού», το παραδοσιακό παντοπωλείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Δράμας και απασχολεί άτομα με αναπηρία, με σκοπό την κοινωνικοποίησή τους και την ένταξή τους στην κοινωνία.

«Είναι μια διαφορετική δράση, δωρεάν και ανοιχτή για όλο τον κόσμο, αλλά την κάνουμε πιο πολύ για μας, τα άτομα με αναπηρία, γιατί είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε κι εμείς τις δυνάμεις και τις αντοχές μας, να δούμε πόσο μπορεί ο καθένας να κινηθεί», δήλωσε ο υπεύθυνος της ΚΟΙΝΣΕΠ Δημήτρης Μπόσκος. «Δεν είναι κάτι δύσκολο, θα ανεβούμε στο Φαλακρό, η βάση μας θα είναι το καταφύγιο και από εκεί θα ξεκινήσουμε μία πορεία περιμετρικά του χώρου στάθμευσης του χιονοδρομικού κέντρου. Στη συνέχεια, μαζί με όσους θέλουν και μπορούν, θα ανηφορήσουμε για να φτάσουμε σε μία μικρή κορυφή που υπάρχει σε κοντινή απόσταση, όπου έχει πολύ ωραία θέα, βλέπεις το χωριό Ποταμοί και κάποια άλλα χωριά προς τη Βουλγαρία», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, θα βρίσκεται στο σημείο μαζί με άλλα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ από νωρίς το πρωί, για να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες με καφέ ή άλλα ροφήματα, καθώς επίσης και ζεστό τραχανά για ένα δυναμωτικό πρωινό.

Δράμα - Ορεβασία - ΑμεΑ

Στην 3η Ορειβατική Δραστηριότητα την βοήθειά τους -η οποία εύχονται να είναι …αχρείαστη- θα προσφέρουν ομάδες και εθελοντές της περιοχής, οι οποίες θα βρεθούν στις 15 Σεπτεμβρίου στο Φαλακρό. Μέλη της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα άτομα με αμαξίδια τα οποία επιθυμούν να προσεγγίσουν την κορυφή, ενώ Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής (ΔΕΔΚΑ) και εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού θα είναι παρόντες με ειδικά μηχανήματα για επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Έχουμε επίσης μαζί μας την επιστημονική ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους", καθώς και το "Σπίτι του τσαγιού", όπου ο βοτανολόγος Γιάννης Ζαλίδας θα μας μιλήσει για κάποια σπάνια φυτά και βότανα που υπάρχουν μόνο στο Φαλακρό και θα μας τα δείξει σε φωτογραφίες, ενώ μετά τη διαδρομή θα μας ξεδιψάσει με τσάι που θα φτιάξει ο ίδιος», αναφέρει ο κ. Μπόσκος.

Η Ορειβατική Δραστηριότητα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στο Φαλακρό, αλλά στο κέντρο της Δράμας, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι καλεσμένοι στο Με…νου, προκειμένου να αποζημιωθούν για τη φυσική δραστηριότητα, απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό μενού. «Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε πίσω στη βάση μας, όπου θα έχουν μείνει κάποιοι εθελοντές για να μαγειρέψουν. Εκεί, θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε και προς το απογευματάκι ο καθένας θα αναχωρήσει για τον προορισμό του. Άλλωστε ο στόχος μας είναι να περάσουμε όμορφα. Από τον κόσμο ζητάμε να φέρει την καλή του διάθεση και το χαμόγελό του. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς», καταλήγει ο Δημήτρης Μπόσκος.

Δράμα - Ορεβασία - ΑμεΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Ιταλία: Διαρρήκτης πιάστηκε να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε εστίαση και σούπερ μάρκετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ