Κοινωνία

Χθες08:59

Θάνατος 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της πισίνας

Διάβασέ μου το...

Η απόφαση του δήμου Κασσάνδρας για τη λειτουργία της πισίνας στην κατασκήνωση της περιοχής, στην οποία έχασε τη ζωή της η 8χρονη.

Θάνατος 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της πισίνας
-

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου βρέθηκε νεκρή η 8χρονη στη Χαλκιδική, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής του δήμου Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016 που θέτει τα κριτήρια για την άδεια λειτουργίας των κατασκηνώσεων ορίζεται ότι η πισίνα, δηλαδή η κολυμβητική δεξαμενή, πρέπει να είναι «σε οριοθετημένο χώρο ασφαλή για τα παιδιά περιφραγμένο κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ. για να εξασφαλίζεται η χρήση της με την επίβλεψη του απαιτούμενου για τη λειτουργία της προσωπικού (ναυαγοσώστες)».

Ο Δήμος Κασσάνδρας εξέδωσε άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης τον Αύγουστο του 2022.

Στη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης που έγινε χθες, ανακάλεσε τις άδειες καθώς αποδείχθηκε ότι έχουν τροποποιηθεί δεδομένα βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε πως έπειτα από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε ότι σε μία πισίνα «ένα τμήμα της περίφραξης της κολυμβητικής δεξαμενής δεν υφίσταται όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο χώρο ασφαλή για τα παιδιά περιφραγμένο κατάλληλα […] καθώς υπήρχαν σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση των παιδιών στην κολυμβητική δεξαμενή».

Αναφορικά με τη δεύτερη πισίνα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι «δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα σωσίβια (2) και (1) κοντάρι, ενώ δεν υπάρχουν σημάνσεις για τα βάθη».

Παράλληλα, φαίνεται πως το άτομο που είχε οριστεί από την εταιρεία προκειμένου να είναι υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών προς τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές – υγρονομικές τουριστικές – αστυνομικές και λοιπές με τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών διατάξεις, δεν έχει προσληφθεί κατά το έτος 2024 από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και δεν έχει οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Πηγή: kathimerini.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρεάλ Μαδρίτης βασίλισσα και στο Super Cup

Γάζα: Επανέναρξη των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο πιλότοι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ