Κοινωνία

13 Ιουλίου 2024 20:16

Γυναικοκτονία - Αμφιλοχία: Ο σπαραγμός της μάνας, το ιστορικό και τα παιδιά τραγικές φιγούρες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η μητέρα της 36χρονης μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την σχέση της κόρης της με με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Γυναικοκτονία - Αμφιλοχία: Ο σπαραγμός της μάνας, το ιστορικό και τα παιδιά τραγικές φιγούρες (βίντεο)
-

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Ένα ακόμη θύμα γυναικοκτονίας, το 8ο φέτος και το 46ο από το 2020 μετρά απο σήμερα η χώρα μας.

Πρόκειται για μία 36χρονη η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα.

Ο δράστης αμέσως μετά έστρεψε πάνω του το κυνηγετικό όπλο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη 13 ετών βρισκόταν στο διαμέρισμα όταν έγινε το φονικό, ενώ ο πατέρας, είχε κατέβει, περίμενε την 36χρονη και την πυροβόλησε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του αμέσως μετά. Τα δύο παιδιά, βρίσκονται σε συγγενικά πρόσωπα, μετά την τραγωδία.

Η μητέρα της 36χρονης κρατάει στα χέρια μια φωτογραφία του ζευγαριού από τη βάπτιση της κόρη τους και μονολογεί. Τα ξημερώματα έμαθε ότι η μοναχοκόρης της έπεσε νεκρή από τον άνθρωπο με τον οποίο απέκτησαν οικογένεια.

Η μητέρα της 36χρονης μίλησε με δάκρυα στα μάτια: "Είχαν τρεις μήνες., τρεις μήνες προβλήματα. Την ζήλευε πολύ. την ζήλευε πολύ έπινε αυτός, έπινε πολύ".

Ο 43χρονος έφτασε τα ξημερώματα στο σπίτι όπου έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του στην Αμφιλοχία και την περίμενε να επιστρέψει από τη δουλειά της καθώς εργαζόταν σε μία καφετέρια. Μέσα στο σπίτι ήταν μόνο η 13χρονη κόρη τους που επικοινώνησε με τον κουμπάρο του ζευγαριού ο οποίος βρισκόταν στο δεύτερο όροφο και κατέβηκε να τον ηρεμήσει. Μάταια όμως.

Ο άνδρας περίμενε τη γυναίκα μέσα στο σπίτι για να επιστρέψει από τη δουλειά, όταν είδε το όχημα της, πήδηξε από το μπαλκόνι, πάνω στο αυτοκίνητο πυροβόλησε μία φορά, πυροβόλησε και δεύτερη και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όταν πια έφτασε η αστυνομία ήταν αργά. Τα στελέχη της Ασφάλειας συνομίλησαν με τον κουμπάρο της οικογένειας ώστε να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Αμφιλοχία - γυναικοκτονία - αυτοκτονία

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Στις 12 Μαΐου υπέβαλε μήνυση ο ένας σε βάρος του άλλου για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας. Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωτο, δικάστηκαν, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πατριος της 36χρονης ανέφερε: "Πριν ένα - ενάμιση μήνα, με πήρε τηλέφωνοο 4 η ώρα το πρωί μου είπε πατέρα έλα στην αστυνομία, με το που το είπε κατάλαβα ότι έγινε επεισόδιο".

Την Πέμπτη η 36χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του μετέπειτα δράστη και αυτόχειρα για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πράξεις έλαβαν χώρα στις 10 Ιουλίου, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button.

Η 36χρονη είναι το 8ο θύμα γυναικτονίας μέσα στο 2024 και το 46ο από το 2020.


Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: Τουρίστας στεκόταν ακίνητος για 2 ώρες στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Μπρίστολ: Βρέθηκε ύποπτος για την υπόθεση εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων σε βαλίτσες

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία - ΕΛΑΣ: περιπολικό πήγαινε σπίτι της ενώ την καλούσαν συνεχώς


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ