Κοινωνία

13 Ιουλίου 2024 17:03

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία - ΕΛΑΣ: περιπολικό πήγαινε σπίτι της ενώ την καλούσαν συνεχώς

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για το μοιραίο περιστατικό στην Αμφιλοχία που μία μητέρα δολοφονήθηκε από τον πατέρα των παιδιών της.

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία - ΕΛΑΣ: περιπολικό πήγαινε σπίτι της ενώ την καλούσαν συνεχώς
-

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το φρικτό έγκλημα στην Αμφολοχία, που μία γυναίκα δολοφονείται από τον πατέρα των παιδιών της ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η ΕΛΑΣ, περιγράφει σε ανακοίνωσή της τη δράση της και την μοιραία κλήση της γυναίκας που ζητούσε βοήθεια και μάλιστα φέρεται να διακόπηκε όταν τη δολοφόνησε πυροβολώντας την ο πατέρας των παιδιών της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

δολοφονια Αμφιλοχια

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο".

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε ο δράστης και το όπλο του εγκλήματος.

Αμφιλοχία - γυναικοκτονία - αυτοκτονία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, πριν από δύο μέρες η 36χρονη είχε κάνει μήνυση στον 43χρονο, ο οποίος όμως δεν είχε εντοπιστεί για να συλληφθεί.

Ανάλογο σκηνικό είχε λάβει χώρα και τον περασμένο Μάιο όταν το ζευγάρι είχε κάνει αλληλομηνυθεί, συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: Τουρίστας στεκόταν ακίνητος για 2 ώρες στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Μπρίστολ: Βρέθηκε ύποπτος για την υπόθεση εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων σε βαλίτσες

Αίγινα: Ξάφρισαν σπίτι και τους “τσάκωσαν” ενώ έμπαιναν στο πλοίο για Πειραιά


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ