Κοινωνία

04 Ιουλίου 2024 12:10

Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς

Διάβασέ μου το...

Τι συστάσεις δίνουν προς τους πολίτες οι αρχές τις Πολιτικής Προστασίας. Ποια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και πού.

Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς
-

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού από  το κύμα κακοκαιρίας το οποίο επηρεάζει από χθες τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την υψηλή κεραυνική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 «σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Από νωρίς το πρωί, η κακοκαιρία επηρεάζει σημαντικά περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κυρίως την ανατολική Μακεδονία και μέρος της κεντρικής, όπως μας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός.

112 - Καταιγίδα - Αττική

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Λέσβου). Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται επίσης σε Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), ανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο ενόψει της κακοκαιρίας-εξπρές, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Αττική - Χαλάζι

Ειδήσεις σήμερα:

Αυγενάκης: Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο, η “ασυλία” και η διαγραφή (βίντεο)

O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)

Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ