Κοινωνία

03 Ιουλίου 2024 20:21

Γλυκά Νερά: Εικόνα από την έναρξη της πυρκαγιάς - Συνελήφθη ο ένας από τους 4 προσαχθέντες

Διάβασέ μου το...

Πότε θα απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα ο συλληφθείς. Τι πρόστιμο του επιβλήθηκε και ποια ποινική κατηγορία αντιμετωπίζει.

Γλυκά Νερά: Εικόνα από την έναρξη της πυρκαγιάς - Συνελήφθη ο ένας από τους 4 προσαχθέντες
-

Σε σύλληψη μετατράπηκε, η μία από τις τέσσερις προσαγωγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την Άμεση Δράση προς το Α.Τ. Παιανίας το μεσημέρι της Τετάρτης 03.07, για την φωτιά η οποία ξέσπασε λίγο νωρίτερα στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Δείτε εδώ το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την έναρξη της πυρκαγιάς:

Φωτιά - Γλυκά νερά

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:«Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Όπως είναι γνωστό οι 4 προσαχθέντες είναι υπάλληλοι εταιρείας κατασκευής ελληνικών drone και με χειριστή τον συλλφθέντα έκαναν δοκιμή για ένα καινούριο μοντέλο, το οποίο κατέπεσε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η φωτιά.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε πευκόφυτη δασική έκταση κοντά σε σπίτια και στο κοιμητήριο της περιοχής, και είχε χαρακτηριστεί αρκετά επικίνδυνη από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία έσπευσαν να φτάσουν όσο γρηγορότερα γίνεται για την αντιμετώπισή της. Φόβοι είχαν εκδηλωθεί και για το ενδεχόμενο οι φλόγες να προσέγγιζαν κοντινό στρατόπεδο.

Μήνυμα απηύθυνε μέσω του αριθμού 112 και η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της περιοχής και όσους βρίσκονταν εκεί, με σύσταση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ και εκτροπές κυκλοφορίας, οι οποίες ωστόσο ανακλήθηκαν μετά την θέση της φωτιάς υπό έλεγχο

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματος

Ηράκλειο - Πτώση ΙΧ σε γκρεμό: Σώες βγήκαν μητέρα και δύο κόρες (εικόνες)

UEFA: Πειθαρχικό κατά του Τούρκου παίκτη που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ