Κοινωνία

01 Ιουλίου 2024 07:32 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουλίου 2024 10:10

Φωτιές σε Δίστομο - Ζάκυνθο: Εναέρια μέσα στην μάχη με τις φλόγες

Διάβασέ μου το...

Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Ζάκυνθο και στο Δίστομο, όπου ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των μετώπων.

Φωτιές σε Δίστομο - Ζάκυνθο: Εναέρια μέσα στην μάχη με τις φλόγες
-

Τιτάνια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση, στο Δίστομο Βοιωτίας, εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πεδίο,  βορειοανατολικά του Διστόμου, μακριά από τον οικισμό, σε δύσβατο σημείο. επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα.

Για ρίψεις νερού από αέρος έχουν διατεθεί δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σε δύσβατο σημείο η φωτιά και στην Ζάκυνθο

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ζακύνθου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε στις 09:30, στην πυρκαγιά επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών με μία 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και τέσσερα οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α..

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι απίστευτες εικόνες από την Ζάκυνθο, όπου την ώρα της φωτιάς στην Αγία Μαρίνα, πανηγύρι που είχε στηθεί κάτω από το μέτωπο, δεν σταμάτησε και οι άνθρωποι διασκέδαζαν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργικό Συμβούλιο: Η ατζέντα της συνεδρίασης

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου

Copa America - Εκουαδόρ: Στα προημιτελικά μετά από επεισοδιακό φινάλε (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ