Κοινωνία

26 Ιουνίου 2024 18:33

Καταζητούμενο μέλος διεθνούς σπείρας συνελήφθη από την ΕΛΑΣ

Διάβασέ μου το...

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη του και στην πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα από την Interpol, βρισκόταν στην Αθήνα.

Καταζητούμενο μέλος διεθνούς σπείρας συνελήφθη από την ΕΛΑΣ
-

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, απογευματινές ώρες χθες Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, στο κέντρο της Αθήνας, 51χρονος διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διαπράττει κλοπές,

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων, η περαιτέρω διερεύνηση των οποίων οδήγησε στον εντοπισμό του σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με ακόμη 14 άτομα, τα οποία και προσήχθησαν στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, ενώ για την ταυτοποίησή του συνέδραμε το Τμήμα INTERPOL της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, καθώς κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη ένα από τα ανωτέρω καθώς κατείχε παράνομα πιστόλι με δύο γεμιστήρες με 15 φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα καθώς και απείθεια, διότι αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.

Περαιτέρω, για έτερο προσαχθέντα, διαπιστώθηκε ότι στερείται έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Κατά την εν λόγω διαδικασία, αρνήθηκε να προβεί σε δακτυλοσκόπηση και για το λόγο αυτό συνελήφθη για απείθεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του

Φυλακές Κορυδαλλού: Συμπλοκή με νεκρό

Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ