Κοινωνία

26 Ιουνίου 2024 18:20

Φωτιές σε Ωραιόκαστρο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λακωνία και Ρέθυμνο

Διάβασέ μου το...

Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση προς Τρυγόνα Καλαμπάκας. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Τι γίνεται και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα.

Φωτιές σε Ωραιόκαστρο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λακωνία και Ρέθυμνο
-

Συναγερμός για νέες φωτιές έχει σημάνει στην πυροσβεστική.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Ορθοβούνι Τρικάλων. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Δρυμό Ωραιοκάστρου. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και έξω από την πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλη – Αμπελώνα, δίπλα από κέντρο εκδηλώσεων. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί της Τετάρτης σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 47 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 15 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο στο βουνό.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου μέσα στην έκταση που ξέσπασε χθες το βράδυ φωτιά και η οποία είχε οριοθετηθεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι ξέσπασε μία ακόμη φωτιά στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με ρίψεις νερού να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και επέστρεψαν στη φωτιά στην περιοχή Ακούμια.

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Αφίδνες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Τετάρτης στις Αφίδνες προς Δροσοπηγή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 8 οχήματα με 37 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του

Φυλακές Κορυδαλλού: Συμπλοκή με νεκρό

Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ