Κοινωνία

26 Ιουνίου 2024 10:26 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιουνίου 2024 14:23

Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό

Διάβασέ μου το...

Από θαύμα και κυριολεκτικά για εκατοστά αποφεύχθηκε μια τραγωδία. Το «ξύσιμο» του φτερού στα δέντρα και ο λευκός καπνός στη μηχανή.

Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό
-

Από θαύμα αποφεύχθηκε μια τραγωδία, όταν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες Τρίτη στην Ναύπακτο, ένα Canadair που συμμετείχε στις επιχειρήσεις, στην προσπάθεια του να στοχεύσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις φλόγες, πέταξε πολύ χαμηλά κι ακούμπησε τις κορυφές των δέντρων.

Αμέσως μετά φάνηκε λευκός καπνός στη μηχανή κι όλοι φοβήθηκαν για τα χειρότερα. Ευτυχώς όμως το αεροσκάφος κατάφερε να πάρει και πάλι ύψος και να συνεχίσει την πορεία του, επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι'αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι.

Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, τα αποκαλούμενα και ως “παλαιού τύπου”.

Όπως είναι εμφανές από τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο λογαριασμός Forecast Weather Greece, το φτερό του πυροσβεστικού αεροσκάφους έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Λουκέτο για απόδειξη 1000 ευρώ που... δεν κόπηκε ποτέ

Τζούλιαν Ασάνζ: Επιστρέφει στην Αυστραλία ο ιδρυτής του WikiLeaks (εικόνες)

Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και ζέστη την Τετάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ