Κοινωνία

17 Ιουνίου 2024 09:04

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Διάβασέ μου το...

Σε ποιο σημείο της συνοικίας εξεράγη ο μηχανισμός. Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία σχετικά με τα κίνητρα της τοποθέτησης.

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας
-

(Εικόνα αρχείου)

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 03.40 τα ξημερώματα από Κυριακής προς Δευτέρα σε είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Κρησίλα στο Παγκράτι.

Άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από έναν κυλινδρικό μεταλλικό φορέα στον οποίο οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει την εκρηκτική ύλη, ενώ πάνω στο σωλήνα είχαν βάλει και μια κροτίδα. Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε μόλις ανάψαν την κροτίδα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημίες στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και στο σημείο έφθαναν πυροτεχνουργοί από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Το ΤΕΕΜ συνέλεξε προς έρευνα, υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Έλεγχος διενεργείται για να διαπιστώσουν οι αρχές, αν μένει στην πολυκατοικία κάποιος ο οποίος ενδεχομένας να αποτελεί στόχο.

Με την υπόθεση ασχολείται η Ασφάλεια Αττικής, χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει αν θα ασχοληθεί η κρατική ασφάλεια ή η αθλητική βία.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη στον 90χρονο που κατηγορείται για ασέλγεια σε 11χρονη

Διεθνής Διάσκεψη για την Ουκρανία - Βαρθολομαίος: Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στον πόλεμο είναι ντροπή

Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα