Κοινωνία

16 Ιουνίου 2024 06:28

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Η ιστορία της γιορτής της πατρότητας

Διάβασέ μου το...

Η συγκινητική ιστορία η οποία κρύβεται πίσω από την καθιέρωση της 3ης Κυριακής του Ιουνίου του κάθε έτους, ως γιορτής της πατρότητας.

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Η ιστορία της γιορτής της πατρότητας
-

Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε 3η Κυριακή του Ιουνίου (φέτος, 16 Ιουνίου 2024). Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππος.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ, η οποία θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ο οποίος ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειάς του.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της Γουάσινγκτον, όπου και ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του, ανακήρυξε την 3η Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Πηγή: sansimera.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Πατήσια: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)

Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιστρα: Ενιαία εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες

Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ