Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 23:17

Θάνατος ναυαγοσώστη: Ελεύθεροι οι 2 κατηγορούμενοι

Διάβασέ μου το...

Τι ισχυρίστηκαν οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στην Κρήτη.

Θάνατος ναυαγοσώστη: Ελεύθεροι οι 2 κατηγορούμενοι
-

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή την Παρασκευή (14/6) οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη στην Κρήτη.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του 20χρονου ναυαγοσώστη φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από ανακοπή.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το cretapost από την νεκροψία δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή τραυματικές αλλοιώσεις που να αφορούν σε ξυλοδαρμό.

Τι ισχυρίστηκαν στις Aρχές

Οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν πως ο καυγάς ξεκίνησε από την επίθεση του 20χρονου σε βάρος τους.

«Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα και στους δύο με πολύ επικίνδυνα χτυπήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για την έναρξη του καυγά, απλώς είπαν πως υπήρξε μία αρχική κουβέντα μεταξύ τους η οποία και κλιμακώθηκε» ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο Ελλήνων.

Το χρονικό

Τραγωδία στα Χανιά με θύμα έναν ναυαγοσώστη 20 ετών ο οποίος διεκομίσθη με ανακοπή στο Νοσοκομείο Χανίων αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός με κάποιους αλλοδαπούς στις Καλύβες Αποκορώνου , οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον κυνήγησαν.

Κάποια στιγμή και ενώ το άγριο επεισόδιο ήταν σε εξέλιξη, ο άτυχος άντρας κατέρρευσε και διακομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων  όπου εξέπνευσε.

Στις Καλύβες έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε προσαγωγές.

Από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η αιτία του επεισοδίου που είχε τραγική κατάληξη σε αναμονή και της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματία σε σούπερ μάρκετ

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα, οι απομακρύνσεις και οι επιστροφές (βίντεο)

Κέιτ Μίντλετον: Έτοιμη για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την διάγνωση του καρκίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ