Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 22:08

Τραυματισμοί και συλλήψεις στα Εξάρχεια: Τι λέει η ΕΛΑΣ

Διάβασέ μου το...

Τι λέει σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ σχετικά με την σύλληψη 9 ατόμων και τον τραυματισμό αστυνομικών τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Τραυματισμοί και συλλήψεις στα Εξάρχεια: Τι λέει η ΕΛΑΣ
-

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη 9 ατόμων για τις επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια που δέχθηκαν τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (14-6-2024), -9- άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωσαν διαδοχικές επιθέσεις βραδινές ώρες χτες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε βάρος διμοιριών και ομάδων ΔΡΑΣΗ.

Αρχικά, ομάδα περίπου -20- ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, εκδήλωσε επίθεση σε βάρος διμοιρίας επί της Πλατείας Εξαρχείων, ρίπτοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ και πέτρες ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.
Λίγα λεπτά μετά, ομάδα -10- ατόμων εκδήλωσαν επίθεση εναντίον Αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Λόντου και Σόλωνος ρίπτοντας εναντίον τους γυάλινα μπουκάλια και πέτρες.

Οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ καταδίωξαν τα επιτιθέμενα άτομα όμως δέχθηκαν νέα επίθεση επί της οδού Μπενάκη από ομάδα ατόμων τα οποία έρριψαν ρίπτοντας προς το μέρος τους γυάλινα μπουκάλια, πέτρες, καρέκλες, και τραπέζια και άλλα αντικείμενα.

Τέλος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εκδηλώθηκε νέα επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ από ομάδα -20- ατόμων στην οδό Σόλωνος οι οποίοι προέβησαν σε ρίψεις γυάλινων μπουκαλιών, πετρών και καρεκλών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν -9- συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα ενός ατόμου ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν συνολικά -3- αστυνομικοί.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματία σε σούπερ μάρκετ

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα, οι απομακρύνσεις και οι επιστροφές (βίντεο)

Κέιτ Μίντλετον: Έτοιμη για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την διάγνωση του καρκίνου