Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 17:22

Φωτιές: Εκκενώσεις περιοχών, 112 και μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ποια μέτωπα συνεχίζουν να καίνε στη χώρα. Μηνύματα για εκκενώσεις και "μάχη" με τις φλόγες επίγειες και απο αέρος.

Φωτιές: Εκκενώσεις περιοχών, 112 και μάχη με τις φλόγες (εικόνες)
-

Μπαράζ πυρκαγιών έχουν ξεσπάσει στη χώρα με μηνύματα 112 που εφιστούν την προσοχή των κατοίκων αλλά και εκκενώσεις να πραγματοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα, μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε Κιλκίς, Λάρισα, και Πέλλα.

Φωτιά στο Κιλκίς

Φωτιά κοντά στο Χέρσο στο Κιλκίς έχει προκαλέσει συναγερμό τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 112, το οποίο ενεργοποιήθηκε.

Η φωτιά στο Κιλκίς έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Χέρσο, ενώ επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα, με 2 αεροσκάφη να συνδράμουν στην κατάσβεση από τον αέρα.

Φωτια - πυροσβεστικη

Όπως αναφέρθηκε, λίγο πριν τις 02:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ήχησε το 112 στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της Πυρκαγιάς.

Φωτια - πυροσβεστικη

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χέρσο Κιλκίς. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112 σχετικά με τη φωτιά στο Κιλκίς.

Φωτια - πυροσβεστικη

Φωτια - πυροσβεστικη

Το Χέρσο με συντονισμό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας εκκενώνεται με λεωφορεία από τον δήμο. Η φωτιά είναι κοντά σε δεξαμενή προπάνιου και προσπαθούν να μην φτάσει εκεί. Ακόμη δεν έχουν καεί σπίτια όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα, Βαγγέλης Κοκολάκος που βρίσκεται στην περιοχή.

Φωτιά στην Πέλλα

Φωτιά ξέσπασε στην Πέλλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ελευθεροχώρι.

Η πυρκαγιά καίει σε αγροτοδασική έκταση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και δύο αεροπλάνα της Πυροσβεστικής.

Έχει σταλεί μήνυμα από το 112  στους κατοίκους της περιοχής Ελευθεροχωρίου να είναι σε ετοιμότητα.

Φωτιά στην Λάρισα

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του Αγίου Θωμά για απομάκρυνση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Λάρισα η οποία γύρω στις 16:30 τέθηκε υπο έλεγχο.

Δύο πυρκαγιές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός στον δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Παρασκευής (14.6.24), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Για την πυρκαγιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ηλεία - Μάνα 11χρονης για 37χρονο: Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα τον σκότωνα (βίντεο)

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ