Κοινωνία

13 Ιουνίου 2024 19:57

Καύσωνας: Θερμική κάμερα drone “δείχνει” θερμοκρασίες μέχρι 70 βαθμούς Κελσίου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πού κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες η θερμική κάμερα drone. Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο εξειδικευμένος σύμβουλος που έκανε την έρευνα, για τις υψηλές θερμοκρασίες.

Καύσωνας: Θερμική κάμερα drone “δείχνει” θερμοκρασίες μέχρι 70 βαθμούς Κελσίου (βίντεο)
-

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου 

Εντυπωσιακές εικόνες εν μέσω καύσωνα καταγραφεί το drone με θερμική κάμερα. Στη Λεωφόρο Κηφισιάς στην είσοδο της Κηφισιάς το θερμόμετρο στην άσφαλτο δείχνει έως και 67 βαθμούς κελσίου. Σε ταράτσες και μπαλκόνια ξεπερνάει τους 55 βαθμούς και φτάνει ακόμα και τους 70. Όταν το drone περνάει πάνω δέντρα η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά.

Καμίνι η χώρα από άκρη σ άκρη με θερμοκρασίες ρεκόρ. Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε μέχρι και τους 44,5 βαθμούς κελσίου στα Χανιά, ενώ στο Κρανίδι έδειξε 44 βαθμούς.

Οι Αθηναίοι ξυπνήσαν στις 7 το πρωί με 30 βαθμούς και όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση χειροτέρευε. Στο Κορωπί το θερμόμετρο έδειξε 42,4 το μεσημέρι, ενώ ξεπέρασε τους 42 βαθμούς σε Κερατέα και Φυλή.

Σε δεκάδες μετεωρολογικούς σταθμούς όλης της χώρας το θερμόμετρο έδειξε σήμερα πάνω από 40 βαθμούς. Σε Σπαρτή, Θήβα, και Αργολίδα και Ηράκλειο Κρήτης ξεπέρασε τους 43 βαθμούς κελσίου.

Ο κρατικός μηχανισμός και σήμερα σε επιφυλακή, τηλεργασία για τους ευάλωτους πολίτες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην αγορά της Αθήνας οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους στις 9 το πρωί. Ελάχιστα έμειναν ανοιχτά με τους εργαζομένους να βρίσκουν καταφύγιο στα ψυγεία για τα λουλούδια.

Λουκέτο έβαλε και σήμερα η Ακρόπολη από τις 12-5 το απόγευμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Οι τουρίστες που έφτασαν ως εκεί απογοητευθήκαν.

Οι παράλιες είναι ασφυκτικά γεμάτες από νωρίς το πρωί.

Όσοι είχαν ρεπό ή μετά τη δουλειά αλλά και μαθητές και φοιτητές αναζητούσαν μια ανάσα δροσιάς.

Αύριο τελευταία μέρα του σχολικού έτους ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων, ενώ επαναλειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο κ.Νίκος Τσονάκας, εξειδικευμένος σύμβουλος της εταιρείας JGC, ο οποίος έκανε όπως φαίνεται και στο βίντεο, αυτή την έρευνα, με την θερμική κάμερα στους δρόμους της Αθήνας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ. Τσονάκας ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου τι κατέγραψε η θερμική κάμερα, σε αυτόν τον δύσκολο καύσωνα, απάντησε «όπως βλέπουμε είναι εμφανές το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.
Παρουσιάζονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τις μεγαλύτερες να παρατηρούνται σε ταράτσες κτηρίων που είναι εκτεθειμένες και σε μεγαλύτερο ύψος και βλέπουμε στο βίντεο θερμοκρασίες μέχρι 70 βαθμούς κελσίου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ