Κοινωνία

12 Ιουνίου 2024 18:37 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2024 19:55

Κηφισιά - Φωτιά σε εργοστάσιο: Οι πυκνοί καπνοί, το 112 και η μάχη των πυροσβεστών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο. Ανησυχία απο τους καπνούς που έχουν "πνίξει" πολλες περιοχές.

Κηφισιά - Φωτιά σε εργοστάσιο: Οι πυκνοί καπνοί, το 112 και η μάχη των πυροσβεστών (εικόνες)
-

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 15.30 σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 15.34 για πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) κι αμέσως μετά προκλήθηκε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα ενώ γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλες επιχειρήσεις με την εικόνα μετά την πολύωρη "μάχη¨να δείχνει βελτωμένη.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Εργοστάσιο - Κηφισιά - Φωτιά - Έκρηξη

Εργοστάσιο - Κηφισιά - Φωτιά - Έκρηξη

Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί που ήταν ορατοί από το Μαρούσι.

Φωτιά - καπνοί - Μαρούσι

Μήνυμα 112


Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 της ΓΓΠΠ.

Παράλληλα δόθηκε και οδηγία στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροί που βρίσκεται πολύ κοντά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών.

Έκρηξη - Κηφισιά - Πυροσβέστης

Έκρηξη - Κηφισιά - Πυροσβέστης

Έκρηξη - Κηφισιά - Πυροσβέστης

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία

Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα – γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ