Κοινωνία

12 Ιουνίου 2024 14:45

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανήλικοι έβγαλαν πιστόλι και λήστεψαν περίπτερο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Έξαρση της νεανικής παραβατικότητας στην Αττική. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την ένοπλη ληστεία από ανήλικους σε περίπτερο

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανήλικοι έβγαλαν πιστόλι και λήστεψαν περίπτερο (βίντεο)
-

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστεία που έκαναν σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα σε βίντεο καταγράφεται η ληστεία, με τον έναν από τους δύο να απειλεί τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου με πιστόλι.

Το συγκεκριμένο περίπτερο έχει γίνει στόχος πέντε φορές με τις αστυνομικές αρχές να εικάζουν πως οι δύο ανήλικες εμπλέκονται στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Δευτέρα και όπως διαπιστώθηκε φέρεται να χρησιμοποίησαν κατά την παράνομη δράση τους πιστόλι τύπου ρέπλικα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, πρώτες πρωινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, 16χρονος και 17χρονος, μέλη συμμορίας, –κατά περίπτωση- για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ως προς τον τρόπο δράσης τους οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγιζαν πεζή περίπτερο στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους.


Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων ταυτοποιήθηκαν οι ανήλικοι ως δράστες των ανωτέρω ληστειών και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, ο 16χρονος στη θέα τον αστυνομικών απέρριψε χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιτιθέμενος στον αστυνομικό.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 αεροβόλα πιστόλια,
  • κουκούλες τύπου full face και ρουχισμός,
  • ενώ σε επακόλουθη έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
  • μαχαίρι τύπου πεταλούδα,
  • αναδιπλούμενος σουγιάς και
  • ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Εξιχνιάστηκαν 5 ληστείες που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από το Μάιο του τρέχοντος έτους σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή"


Ειδήσεις σήμερα: 

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία

Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα – γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ