Κοινωνία

12 Ιουνίου 2024 09:06

Ρόδος – Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Καρνάγιο

Διάβασέ μου το...

Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά. Ποιος φέρεται να ήταν ο παράνομος διακινητής τους.

Ρόδος – Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Καρνάγιο
-

Σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο ένα ταχύπλοο σκάφος με 29 επιβαίνοντες, πολίτες τρίτων χωρών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα . Ανάμεσά τους βρίσκονταν 18 άνδρες, 7 γυναίκες και 4 ανήλικοι.

Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλοίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου. Κατά την άφιξή τους, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ξεκίνησε την προανάκριση για το περιστατικό.

Κατά τη διαδικασία αυτή, συνελήφθη ένας 37χρονος από τους επιβαίνοντες, ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής των υπόλοιπων επιβατών, παραβιάζοντας το άρθρο 25 του Νόμου 5038/2023, που αφορά στη διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο.

Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε από τις αρχές ως μέρος της έρευνας και των περαιτέρω νομικών διαδικασιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για την παροχή βοήθειας στους διασωθέντες και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις την Τετάρτη

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκοc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ