Κοινωνία

22 Μαΐου 2024 09:42

Κηφισιά - Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο: “ο εργολάβος δεν έβαλε ποτέ κάποιο προστατευτικό” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπαν στον ΑΝΤ1 γονείς και δάσκαλοι για το ατύχημα στο σχολείο στην Κηφισιά όπου πόρτα καταπλάκωσε μαθητή. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς.

Κηφισιά - Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο: “ο εργολάβος δεν έβαλε ποτέ κάποιο προστατευτικό” (βίντεο)
-

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο τραυματισμός μαθητή σε χώρο σχολείου από πόρτα καθώς δεν τηρήθηκε όπως καταγγέλλεται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η παλιά πόρτα που υπήρχε στο σημείο του δημοτικού σχολείου αντικαταστάθηκε και η καινούργια που τοποθετήθηκε καταπλάκωσε μαθητές με τον έναν ανήλικο να τραυματίζεται και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Για το περιστατικό αυτό συνελήφθησαν τρεις άνδρες την Τρίτη το απόγευμα με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο εργολήπτης σιδηρουργός που είχε αναλάβει το έργο, και οι δύο γιοι του οι οποίοι απασχολήθηκαν στη συγκεκριμένη εργασία.

Για το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και δασκάλους έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε εκπαιδευτικός του σχολείου, "ο εργολάβος παρέδωσε τα κλειδιά της καινούργιας πόρτας, η πόρτα άνοιξε κανονικά την ώρα του σχολάσματος και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η πόρτα έπεσε πάνω στα παιδιά. Ο εργολάβος δεν είπε ότι δεν πρέπει να πλησιάσει κανείς την πόρτα ποτέ, δεν έβαλε κανένα προστατευτικό στην πόρτα, δεν έδωσε καμία οδηγία, παρέδωσε το κλειδί και έφυγε”.

Η εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου, Ανέτα Κατσάπη, είπε. “Ακόμα και αν αυτά που λέει ο εργολάβος είναι σωστά με ποια συνείδηση μπορεί να αφεθεί ένα ημιτελές έργο σε έναν χώρο που βρίσκονται παιδιά δημοτικού. Ακόμα και αν το έργο δεν είχε τελειώσει, θα έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος στο σημείο να φυλάει έτσι ώστε να μην πλησιάσει παιδί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στα αδικαιολόγητα”.

Ακόμη οι γονείς επεσήμαναν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στο σχολείο καθώς είχε πέσει ψευδοροφή από το ταβάνι τον Φεβρουάριο του 2024 και με μεγάλες πιέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκαταστάθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Μαρμαράς: άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

10ετες ομόλογο: Γιατί η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές την Τετάρτη

Conference League: Όλα τα μέτρα για τον τελικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ