Κοινωνία

30 Μαΐου 2023 11:03 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2023 15:47

Τράπεζα Θεμάτων: Παρέμβαση Ντογιάκου για την κατάρρευση του συστήματος στα σχολεία

Διάβασέ μου το...

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Τράπεζα Θεμάτων: Παρέμβαση Ντογιάκου για την κατάρρευση του συστήματος στα σχολεία
-


Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Το θρίλερ με την κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων συνεχίζεται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να τονίζει πως είναι η πιο σοβαρή που έχει σημειωθεί σε δημόσιο οργανισμό στην Ελλάδα.

Σχολείο - σχολική αίθουσα - θρανία

Σκέρτσος: Η πιο σημαντικη ιστορικά επίθεση σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό

Ανακοινώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα, όπως έκανε γνωστό σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Μίλησε για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, η οποία προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι υπάρχουν 165 εκατ. "χτυπήματα' από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα από τις 8 το πρωί, υπάρχει πλέον κανονική ροή θεμάτων προς όλα τα σχολεία και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Τόνισε επίσης ότι η διεξαγωγή των πανελλαδικών είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Χάκερς - κυβερνοεπίθεση - διαδίκτυο - ιός

Τσαπανίδου:  Πάντα φταίνε οι άλλοι

"Κατά τον κ. Σκέρτσο ακόμα και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δε λύνεται.

Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δε φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων" είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή της.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΈΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος

"Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την επίθεση στην τράπεζα θεμάτων

"Παίζουν με την αγωνία των μαθητών προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση", σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: "η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης".

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021

ΚΚΕ:  Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα

"Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας" δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Πανελλαδικές εξετάσεις - Πανελλήνιες εξετάσεις

Μέρα25: Για δεύτερη ημέρα το επιτελικό κράτος παθαίνει "σκοιλ ελικικου"

Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές και στους γονείς που (ξανα-)τυραννούνται από την κατάρρευση του άριστου, επιτελικού κράτους. Είμαστε μάρτυρες για ακόμη μια φορά της διαφοράς ανάμεσα στα λεγόμενα της κυβέρνησης και της πραγματικότητας.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο στις πανελλήνιες εξετάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν δεν μπορούν να εγγυηθούν την ηλεκτρονική τράπεζα θεμάτων, δεν έπρεπε να την είχαν εισάγει. Η βασανιστική αυτή διαδικασία πρέπει να διακοπεί τώρα και να επιστρέψουμε σε παλαιότερες μεθόδους διεξαγωγής των εξετάσεων. Η σταδιοδρομία των παιδιών δεν είναι θέμα πειραματισμού!

Σχολείο - σχολική αίθουσα - θρανία

Ελληνική Λύση: Δυστυχώς μέρα με την ημέρα γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι γιατί είναι αμετροεπείς και αλαζονικοί

"Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το σύστημα, μέσω hakers λέει η ΝΔ, έπεσε και τα παιδιά μας απογοητεύτηκαν. Τα παιδιά μας που αγωνιούν για το αύριό τους.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι έπεσε το σύστημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι γιατί είναι αμετροεπείς και αλαζονικοί.

Κάποια στιγμή ο κος. Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να φταίνε οι φωτιές, να φταίει το χιόνι, να φταίει η βροχή, αλλά να μην φταίει ποτέ αυτός.

Φταίνε αυτός και η κυβέρνησή του" αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα:

Τράπεζα Θεμάτων: Νέα επίθεση από χάκερ την Τρίτη

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη - Πέραμα: 4 συλλήψεις για το δυστύχημα

Κρήτη: Μάνα άφησε τρία μικρά παιδιά, μόνα στο σπίτι, για μέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ