Κοινωνία

22 Μαρτίου 2023 08:11 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαρτίου 2023 12:36

Υπόθεση μαστροπείας 14χρονης - Δημογλίδου: Κοινωνική λειτουργός οδήγησε στην σύλληψη των δραστών

Διάβασέ μου το...

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για την υπόθεση. Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 υπάλληλος από το ξενοδοχείο, όπου φέρεται να πήγαιναν το κορίτσι οι μαστροποί.

Υπόθεση μαστροπείας 14χρονης - Δημογλίδου: Κοινωνική λειτουργός οδήγησε στην σύλληψη των δραστών
-


Για τη νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα τη 14χρονη μαθήτρια που έπεσε στα νύχια του αδίστακτου αλλοδαπού μαστροπου «Ταχίρ» που την έπαιρνε από το ίδρυμα της Αθήνας και την εξέδιδε σε βρώμικα ξενοδοχεία του Μεταξουργείου, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί.

Αυτό που είχε γίνει γνωστό στην Αστυνομία ήταν για μια ανήλικη που εξαφανιζόταν από δομή. «Αυτό που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρουν παιδιά, ανέφερε η κ. Δημογλίδου και έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε ακόμα ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

Για την υπόθεση σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 20-3-2023 στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρεις ημεδαποί, 29, 25 και 24 ετών, κατά περίπτωση για μαστροπεία και αρπαγή ανηλίκων και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αναζητείται και έτερος συγκατηγορούμενος των ανωτέρω.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με γενετήσια εκμετάλλευση ανήλικης που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Νέα Σμύρνη, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω από αστυνομικούς στην περιοχή του Χαϊδαρίου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για τις ανωτέρω πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Υπάλληλος ξενοδοχείου: Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία της κοπέλας

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ένας υπάλληλος από το ξενοδοχείο, όπου φέρεται να πήγαιναν το κορίτσι οι μαστροποί.

Είπε ότι είχε δει το κορίτσι στο ξενοδοχείο, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ανήλικη, καθώς ήταν βαμμένη, με ψηλοτάκουνα και ύψος 1.70.

«Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία του παιδιού» είπε και ανέφερε ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα παιδιά από το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου (βίντεο)

Στις ράγες ξανά τα τρένα και ο προαστιακός - Τα δρομολόγια και τα νέα αυστηρά μέτρα

Νερό: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στην Βουλή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ