Κοινωνία

31 Ιανουαρίου 2023 14:22 Τελευταία ενημέρωση : 01 Φεβρουαρίου 2023 00:28

Greek Mafia: Αθώοι οι 17 κατηγορούμενοι

Διάβασέ μου το...

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους κατηγορούμενους επίορκους αστυνομικούς.

Greek Mafia: Αθώοι οι 17 κατηγορούμενοι
-

Αθώοι κρίθηκαν οι 17 κατηγορούμενη για την υπόθεση της «Greek Mafia».

Οι 13 από τους κατηγορούμενους επίορκους αστυνομικούς κρίθηκαν αθώοι ομόφωνα, ενώ οι τέσσερις κατά πλειοψηφία.

Ο δικαστής, που μειοψήφησε για τους δύο έκρινε ότι, ένα πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και ένας υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας (εν αποστρατεία) είχαν χρηματιστεί από τον δολοφονηθέντα αρχιταμία της οργάνωσης, Δημήτρη Μάλαμα και στη συνέχεια δωροδόκησαν άλλα πρόσωπα.

Σε βάρος των 17 κατηγορούμενων εκκρεμούν ποινικές διώξεις, μεταξύ των οποίων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Η πρώτη δικαστική αθώωση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα επίορκων ανώτατων αστυνομικών και μαφιόζων της νύχτας δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Κάποιοι φρόντισαν με καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες να δέσουν τα χέρια της Δικαιοσύνης, στερώντας από τη δίκη κρίσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για την εξάρθρωση του κυκλώματος, αφού εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία. Η απόφαση αυτή έρχεται στη βαριά σκιά δεκάδων δολοφονιών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας την τελευταία τριετία και την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των ίδιων και νέων κυκλωμάτων στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με καταγγελλόμενη εμπλοκή ακόμα και ανθρώπων που συμμετείχαν στις κρίσεις της περασμένης εβδομάδας. Οι πολίτες που άκουγαν υποσχέσεις για ασφάλεια βλέπουν και συγκρίνουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα, αναβαθμισμένη και ανέλεγκτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Απείλησε τη γυναίκα και τα παιδιά του επειδή πιστεύει ότι εκείνη τον απατά

Μπαχτσελί για σύμπραξη των 6: να πάρουν τον Μπάιντεν να τους δώσει εντολή για υποψήφιο

ΕΥΠ: Νέοι υποδιοικητές ορίστηκαν από τον Μητσοτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ