Κοινωνία

25 Ιανουαρίου 2023 06:49 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιανουαρίου 2023 15:21

Ζωγράφου: Καταδίωξη υπόπτων μέχρι τον Λυκαβηττό (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη ατόμων από του Ζωγράφου έως τον Λυκαβηττό, που "πέρασε" και μπροστά από την ΓΑΔΑ. Σε μια προσαγωγή προχώρησαν στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ζωγράφου: Καταδίωξη υπόπτων μέχρι τον Λυκαβηττό (βίντεο)
-

Κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ύστερα από σήμα που δόθηκε στους αστυνομικούς που περιπολούσαν, ότι δύο άτομα αποπειράθηκαν να κλέψουν καταλύτες αυτοκινήτων, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Την καταγγελία στην Άμεση Δράση έκανε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος εντόπισε τα δύο άτομα να επιχειρούν να αφαιρέσουν καταλύτη από ένα αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους δύο δράστες. Στο σήμα τους να σταματήσουν για έλεγχο, εκείνοι δεν υπάκουσαν και ξεκίνησε καταδίωξη από του Ζωγράφου μέχρι τον Λυκαβηττό. Το λευκό όχημα με τους δύο άνδρες πέρασε και μπροστά από την ΓΑΔΑ, στον δρόμο για τον Λυκαβηττό, όπου σταμάτησε αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην συμβολή των οδών Δεινοκράτους και Ξενοκράτους.

Αμέσως μετά οι δύο επιβάτες τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός νεαρού, που είχε κρυφτεί κάτω απο στασθμευμένο αυτοκίνητο για να μην τον δουν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Όπως μετέδωσε ο Λάζος Μαντικός στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, μέσα στο όχημα που εγκατέλειψαν οι καταδιωκόμενοι, βρέθηκε ένας, προφανώς κλεμμένος, καταλύτης αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-1-2023) στο Κολωνάκι, 19χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου για κλοπή κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για επικίνδυνη οδήγηση και λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, ο 19χρονος από κοινού με δύο δράστες, αφαίρεσαν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ζωγράφου, έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου το αυτοκίνητο που επέβαινε ο 19χρονος και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να διαφύγει και οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, καλώντας τον διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, κινήθηκε κατευθυνόμενος προς Κολωνάκι, Εξάρχεια και Αμπελόκηπους, εισερχόμενος εκ νέου στο Κολωνάκι, όπου και ακινητοποιήθηκε, προσκρούοντας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας προβεί κατά μήκος του δρομολογίου σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή πεζός. Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρυμμένο κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • καταλύτης αυτοκίνητου,
  • κοπτικό εργαλείο (σέγα) και
  • κλειδί τύπου κάρτας.

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση και ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

“The 2Night Show”, Παπαδόπουλος - Λουιζίδου: οι “Απαράδεκτοι”, το “χάσιμο” και η… φυλακή (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ