Κοινωνία

11 Ιανουαρίου 2023 16:46 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιανουαρίου 2023 21:31

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την κηδεία του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του
-

Tη Δευτέρα στη Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως ανακοίνωσε επισήμως η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου. Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου, Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων».

Τι ζήτησε από τον Ιερώνυμο η οικογένεια

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί αίτημα από την οικογένεια στη Μητρόπολη, με την Ιερά Σύνοδο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Θα ταφεί ως ιδιώτης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία»


Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την εκδημία του τέως Βασιλέα Κωνσταντίνου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή την εκδημία του τέως Βασιλέα Κωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το θάνατο του άλλοτε Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνου πέφτει η αυλαία μιας μακράς ιστορικής περιόδου της πατρίδος μας με την οποία συνδέθηκε τόσο η οικογένειά του από το 1863 έως το 1974, οπότε και δημοκρατικά επελέγη το πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος.

Για όλα αυτά το λόγο είχε και έχει προφανώς η ιστορία που ακριβοδίκαια οφείλει να κρίνει. Ο ίδιος πάντως ο τέως Βασιλέας Κωνσταντίνος είναι βέβαιο πως άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που γεννήθηκε και αγάπησε έχοντας πλάι του την οικογένεια του προς την οποία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».


Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Ληστές έδεσαν οικογένεια και “άδειασαν” το σπίτι

Ιώσεις - Τζανάκης: Δύσκολες οι επόμενες 3 εβδομάδες, με 500000 κρούσματα (βίντεο)

Ρόδος: θρίλερ με θάνατο δικηγόρου από πυροβολισμό