Κοινωνία

13 Οκτωβρίου 2022 09:05

Κολωνός - Χρονόπουλος: Η μάνα γνώριζε τους βιασμούς και εκβίαζε τον 53χρονο

Διάβασέ μου το...

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος για τον κατά συρροή βιασμό της 12χρονης, για τον 42χρονο συλληφθέντα και τους 213 “ενδιαφερόμενους” για σεξ με το κορίτσι.

Κολωνός - Χρονόπουλος: Η μάνα γνώριζε τους βιασμούς και εκβίαζε τον 53χρονο
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο και στην διάρκεια της απολογίας τους, εκπροσώπησε τον 53χρονο και τον 42χρονο που συνελήφθησαν για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως ανέφερε, ο 42χρονος, που ομολόγησε πως βίασε (σημ: ο ίδιος τις περιγράφει ως σεξουαλικές επαφές) την ανήλικη πολλές φορές, έναντι αμοιβής, πλέον έχει διορίσει δικό του δικηγόρο που χαράσσει την υπερασπιστική γραμμή του.

Σε ότι αφορά τον 53χρονο, τον οποίο θα εκπροσωπεί, όπως ανέφερε, μόνο εφόσον δεν αποδειχτεί πως ισχύουν όσα του αναφέρει και δεν ψεύδεται όταν του μιλά για την υπόθεση, ο συνήγορος είπε πως παραδέχθηκε πως βίαζε το κορίτσι (σημ: ο 53χρονος κάνει λόγο για «σεξουαλική σχέση» που είχε με την 12χρονη).

Μάλιστα, ο 53χρονος ισχυρίζεται, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ότι «η μητέρα του κοριτσιού γνώριζε πως είχε σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη και τον εκβίαζε να της δίνει λεφτά για να μην αποκαλύψει όσα γίνονταν».

Παιδεραστές - βιαστές - 12χρονη - Κολωνός

«Ρητά και κατηγορηματικά έχει πει πως δεν υπάρχει καμία σχέση και σεξουαλική επαφή με άλλο ανήλικο. Τώρα αν προκύψει κάτι στην πορεία…», απάντησε ο δικηγόρος σε ερωτήματα του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

Σχετικά με τους δύο συλληφθέντες για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, ο κ. Χρονόπουλος απάντησε ότι «και οι δύο έχουν δηλώσει ότι ο ένας δεν γνώριζε τον άλλον».

Αναφορικά με τους 213 υποψήφιους βιαστές της 12χρονης, ο δικηγόρος είπε πως «αυτό το νούμερο που ακούγεται είναι το σύνολο των αριθμών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφές για πιθανές συνευρέσεις, δεν έχουν συνευρεθεί με το κορίτσι. Οι περισσότεροι από αυτούς όταν έβλεπαν την φωτογραφία της και μάθαιναν την ηλικία της “έφευγαν” (σημ: εννοεί από την επικοινωνία τους) και διέκοπταν κάθε επαφή».

Διευκρίνισε πως το προφίλ του κοριτσιού ήταν «σε μια εφαρμογή, ένα chat γνωριμιών που μπορεί να μπει ο καθένας. Ο 53χρονος λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτήν την εφαρμογή».

«Το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο, διότι αν μείνουν εκεί έξω και μείνουν στο απυρόβλητο, θα το ξανακάνουν», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Κολωνός - βιαστής - 12χρονη

 Γιαγιά 12χρονης: Είναι δυνατόν η μάνα να πουλήσει το παιδί της για 20 ευρώ; 

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε και η γιαγιά της 12χρονης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βιασμού από άνδρες, για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί τόσο ο 53χρονος που φέρεται να την βίαζε και να την εξέδιδε, όσο και ένας 42χρονος ο οποίος φέρεται να έχει βιάσει πολλές φορές το κορίτσι.

Η γιαγιά της 12χρονης έκανε την δήλωση στην εκπομπή μετά την σύλληψη της μητέρας της ανήλικης, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία.

Συγκεκριμένα η γιαγιά της 12χρονης δήλωσε:

«Βρήκανε λέει στο λογαριασμό της νύφης μου, ότι της τα έβαλε αυτός 20 ευρώ…Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Τι είναι αυτό; Αυτό μου είπανε γιατί έχω άνθρωπο εκεί πέρα, τώρα τον παίρνω και δεν τον βρίσκω που είναι στη ΓΑΔΑ. Για 20 ευρώ τώρα τη συλλάβανε λέει, πούλαγε το παιδί της για 20 ευρώ; Τι είναι αυτά τα πράγματα. Για 20 ευρώ να συλλάβουν τη γυναίκα, ότι ήτανε μπλεγμένη; Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο; Η μάνα ήτανε δυνατόν; Για 20 ευρώ; Εδώ πήγε η άλλη να της δώσει δέκα χιλιάρικα η γυναίκα του και δεν τα δέχτηκε δεν πουλιέται λέει το παιδί μου…Και θα το πούλαγε για 20 ευρώ; Είναι δυνατόν; Πήγε η άλλη να της δώσει δέκα χιλιάρικα και λέει δεν πληρώνεται η τιμή και η ψυχολογία. Είμαστε όλη η οικογένεια σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούμε, δεν είμαι καλά σήμερα θα με πεθάνουνε. Είναι δυνατόν να συλλάβουνε τη μάνα; Τι θα τα κάνει τόσα παιδιά; Εγώ είμαι άρρωστη πως να τα κρατήσω εδώ πέρα; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο για 20 ευρώ;». 


Νωρίτερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αναμένει να παραλάβει όλη την δικογραφία την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, προκειμένου, όπως ανέφερε, να αποφασίσει εάν θα αναλάβει την νομική υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας της. 

Σχετικά με την σύλληψη της μητέρας και την απόδοση σε αυτήν κατηγοριών μεταξύ των οποίων για διακεκριμένη μαστροπεία και ουσιαστική εκπόρνευση του ίδιου του 12χρονου παιδιού της, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως «είναι κατηγορηματική η μητέρα. Αρνείται την κατηγορία αυτή και κάθε κατηγορία». 

Εν τω μεταξύ, χθες στην απολογία του ο 53χρονος επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής. Ωστόσο φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με το κορίτσι, όχι μία αλλά περισσότερες φορές, ομολογώντας ότι έχει τελέσει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Αναφορικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας ο 53χρονος δεν απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Ο έτερος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μέσω εφαρμογής ήρθε σε επαφή με τη 12χρονη και πως έναντι αμοιβής συνευρέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές μαζί της, δίδοντας χρηματικά ποσά στην ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρκόπουλο: Ομαδικός βιασμός της 14χρονης που είχε απαχθεί από την Νίκαια

Μαμουλάκης: λάθος συνεργάτη μου το απαράδεκτο hashtag για την ΝΔ

Μενέντεζ για F-16: Βέτο μέχρι η Τουρκία να σταματήσει την επιθετικότητα της


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ