Κοινωνία

06 Οκτωβρίου 2022 19:23 Τελευταία ενημέρωση : 06 Οκτωβρίου 2022 21:36

Μεταναστευτικό - Κοκκάλας: βάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει για τα δύο πολύνεκρα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο και τις διαφοροποιήσεις στην προσπάθεια των διακινητών να «περάσουν» στην Ευρώπη παράτυπους μετανάστες, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.

Μεταναστευτικό - Κοκκάλας: βάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους
-

 «Αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Λέσβο, καθώς και για την παράλληλα τραγωδία με το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Κοκκάλας, «Βλέπουμε δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, στις οποίες δεν μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλα πλοία, πόσο μάλλον φουσκωτά υπερφορτωμένα ή ιστιοφόρα και βλέπουμε τέτοια σκάφη με υπεράριθμους αλλοδαπούς, σε πολύ άσχημες συνθήκες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προσέθεσε πως «επίσης, βλέπουμε ότι σε αυτά επιβιβάζουν άτομα από ευάλωτες ομάδες, άτομα με αναπηρίες, γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και όχι απλώς παιδιά, αλλά ακόμη και βρέφη, όπως είδαμε προ ημερών στην Καλαμάτα». 


Ειδήσεις σήμερα:

Τσαγατάι Ερτσιγές: Ποιος είναι ο νέος Πρέσβης της Τουρκία στην Ελλάδα

Τράπερ συνελήφθη για ναρκωτικά

Κούγιας για Πισπιρίγκου: το βούλευμα για την Τζωρτζίνα, την “αθωώνει” για Μαλένα και Ίριδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ