Κοινωνία

19 Ιουλίου 2022 17:58 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιουλίου 2022 19:03

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή για εκκένωση του Παίδων - Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες

Διάβασέ μου το...

Προεργασία και για εκκένωση οικισμών. Μεγάλες διαστάσεις φαινεται πως παίρνει η φωτιά στην Πεντέλη. Τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών απο ξηράς και αέρος.

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή για εκκένωση του Παίδων - Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες
-

Δραματικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η φωτιά στην Πεντέλη, καθώς δόθηκε εντολή για εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων και υπάρχει ετοιμότητα και για εκκένωση οικισμών.

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί τα τελευταία λεπτά, καθώς πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος ανέφερε στον ασύρματο πως έχει εγκλωβιστεί απο την φωιτά.

φωτιά - Νταού Πεντέλης

φωτιά - Νταού Πεντέλης

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μέτωπα: Πρόκειται για ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι - Νέα Πεντέλη. Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

Διακοπή κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων - σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας - .στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος, καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας : https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

φωτιά - Νταού Πεντέλης - alert - 112

φωτιά - Νταού Πεντέλης

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς επίσης 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο πολύ σύντομα ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρο, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. 

Πατούλης: η “μάχη” πρέπει να δοθεί όσο είναι μέρα

Για την φωτιά στην Πεντέλη μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος πατούλης.

Όπως είπε, «είναι υψηλής εντάσεως οι άνεμοι. Είναι σίγουρο πως πρέπει να δοθεί η μάχη ενάντια στους ανέμους και μάλιστα μέσα στην ημέρα, ώστε να επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα».

«Η φωτιά κατευθύνεται προς την Ανθούσα. Η Πυροσβεστική μας έχει ζητήσει συνδρομή και 16 υδροφόρα οχήματα της Περιφέρειας είναι εκεί στην Πεντέλη».

Ακόμη ο κ. Πατούλης παρακάλεσε τους κατοίκους και όσους βρίσκονται στην γύρω περιοχή, να μην πηγαίνουν κοντά στην φωτιά, αν δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, ώστε να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και να μπορούν να μετακινούνται οι πυροσβέστες και όσοι άλλοι συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

φωτιά - Νταού Πεντέλης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο "για δύσκολη πυρκαγιά η οποία αυτή την ώρα καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές".

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κάνουμε, να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή. », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ - Μεταλλάξεις κορονοϊού: η έρευνα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

“Άγιος Ανδρέας” - Αδελφός 49χρονου: του είπαν “μην μας ενοχλείς” και πέθανε μισή ώρα μετά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ