Κοινωνία

09 Δεκεμβρίου 2019 09:07

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ επιθέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Διάβασέ μου το...

Ποια αναρχική ομάδα βρίσκεται πίσω από το μπαράζ επιθέσεων. Προαναγγέλλουν και νέα χτυπήματα.

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ επιθέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες
-

Η αναρχική ομάδα «Σύντροφοι και Συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων σε 30 στόχους και 13 διαφορετικά σημεία σε όλη την Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τις δεκάδες επιθέσεις, σημειώνοντας πως «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη κι αυτή η νύχτα ήταν του Αλέξη!(Γρηγορόπουλου)».

Παράλληλα στην ανακοίνωση της πραναγγέλλουν και νέα χτυπήματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το “μπαλάκι” θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας “Εξάρχεια” όλη την πόλη. Διαχέοντας την αντίσταση. Χτυπώντας την “παντοδυναμία” τους εκεί (και όταν) το περιμένουν το λιγότερο. Επιστρέφοντας τον φόβο!».

Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων τα ξημερώματα του Σαββάτου μπήκαν σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα τραπεζών, ΔΥΟ και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι άγνωστοι πυρπόλησαν και αυτοκίνητα αντιπροσωπείας.

Οι περιοχές που «χτύπησαν» κυρίως ήταν: Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Ίλιον, ενώ έκαναν και δύο χτυπήματα στην οδό Πανόρμου, λίγα μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.