Κοινωνία

22 Οκτωβρίου 2019 17:43

Νέα απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Διάβασέ μου το...

Η νέα πανελλαδική απεργία, έρχεται σε συνέχεια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Στήριξη Κουτσούμπα στα αιτήματα των εργαζομένων.

Νέα απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
-

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει, για την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντείνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου με διάταξη του οποίου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη). Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εργαζόμενοι άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Σημειώνεται πώς την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 είναι προγραμματισμένη η ψήφιση στη Βουλή του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Ζητούν επίσης την απόσυρση των άρθρων του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων για να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων, καθώς και διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2019, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ενωτικά, μαζικά και δυναμικά όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται σε συνέχεια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού σήμερα Τρίτη 22 και αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, όπως και της Μηχανοκίνητης Πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΟΕ - ΟΤΑ - Απεργία - 24 Οκτ

Συνάντηση Κουτσούμπα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε και πραγματοποιεί κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Στην αντιπροσωπεία του Κ .Κ.Ε. συμμετείχαν επίσης, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, Μέλος του Τμήματος για την Εργατική-Συνδικαλιστική Δουλειά της Κ.Ε. και ο Νίκος Ρεμπάπης, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.  Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νίκος Τράκας και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ενημέρωσαν το Κ.ΚΕ. ότι, με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου δίδεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια με μειοψηφίες να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών. 

Δημήτρης Κουτσούμπας - αντιπροσωπεία ΠΟΕ – ΟΤΑ

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του Κ.Κ.Ε. στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «το Κ.Κ.Ε. δίνει καθημερινά τη μάχη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ώστε να μην περάσει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που δίνει "γην και ύδωρ", νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα συνθλίβει τις ζωές και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».  Δεσμεύτηκε ότι το Κ.Κ..Ε θα καταψηφίσει στη Βουλή, στο σύνολο του, το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για να κάνει, μεταξύ άλλων, «δώρο» στους ιδιώτες τις υπηρεσίες των Δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ